Így vert át mindenkit Magyar Péter

Fotó: Facebook
Vágólapra másolva!
Magyar Péter széles mosollyal az arcán utazott Strasbourgba az Európai Parlament alakuló ülésére, amiről fényképes posztot is közzétett a Facebookon. Bekövetkezik tehát az, amiről korábban azt állította, hogy kizárt dolog: a Tisza Párt alelnöke beül az Unió egyik legfontosabb döntéshozó testületébe.
Vágólapra másolva!

"Úton Strasbourgba, az Európai Parlament (EP) első plenáris ülésére” – büszkélkedett Magyar Péter tegnap a Facebook-oldalán. A Tisza Párt alelnöke a választási kampány alatt több interjúban is kijelentett, hogy nem fog beülni az EP-be, sőt többször azt is hangoztatta, hogy a jövőben a „piacról fog megélni”.

Az Európai Parlamentbe biztos, hogy nem ülök be"

– bizonygatta például a Telexnek adott áprilisi interjúban. 

A Blikknek szintén akkoriban nyilatkozva részletesebben is kifejtette, hogy miért az említett módon tervezi a jövőjét: „Azt tartanám logikusnak, hogy én vezessem majd a Talpra Magyarok Mozgalom (TMM) által támogatott pártlistát az EP-választáson, de erről majd a pártunk és a partnerpárt dönt közösen. 

Ugyanakkor nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni, hogy visszavegyük a hazánkat.” 

Egy mezőhegyesi fórumon már arról beszélt, hogy bár ő fogja vezetni a pártja listáját, de nem megy ki Brüsszelbe: „Ezt megígérhetem! Itthon fogok dolgozni azért, hogy minél előbb kormányváltás legyen Magyarországon.”

Áprilisban, egy Sarkadon tartott fórumán Magyar a közösségépítésben játszott szerepére hivatkozva azt állította, a listavezetősége nem jelenti, hogy Brüsszelbe teszi majd át a székhelyét: „Én fogom vezetni ezt a listát, de én nem tervezem, hogy kimegyek Brüsszelbe, nyilván most a nevem miatt az esetleg hasznos. Én szeretnék itthon dolgozni június után is, és építeni ezt a közösséget.”

Azt is érdemes felidézni, hogy Magyar a kampány során számos alkalommal méltatta a Tisza Párt leendő EP-képviselőit, ám magát egyszer sem említette e pozíció potenciális várományosaként.

Ezzel szemben alig néhány nappal a június 9-i választások után Magyar Péter már arról győzködte a támogatóit, hogy feltétlenül ki kell mennie Brüsszelbe, s hogy havonta körülbelül nyolc nap kint tartózkodást venne igénybe az EP-képviselői munka, amit egyébként korábban kamuállásnak titulált - írja a Magyar Nemzet.

Figyelemre méltó, hogy miközben Magyar a közösségi oldalán meghirdetett szavazásban a szimpatizánsaira bízta a hogyan továbbról szóló döntést, nagyjából féltucatnyi további érvet sorolt fel amellett, hogy fel kell vennie az EP-mandátumot. Ellenérvként mindössze azt említette: sok követője nem szeretné, hogy kimenjen. Nem meglepő, hogy a szavazás Magyar elképzelésének kedvezően zárult, s a politikus június végén erre hivatkozva is vette fel az EP-mandátumát.

Összességében tehát elmondható, hogy Magyar Péter az európai parlamenti mandátumának kérdésében néhány hét leforgása alatt a biztosan nem állásponttól a talánon keresztül végül eljutott a mindenképpen igenig. 

A Magyar Nemzet sorozatának következő részeiben felidézi, hogy a Tisza Párt alelnöke korábban milyen szavakkal, megállapításokkal illette jelenlegi, brüsszeli munkahelyét.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről