A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Kilencen nyújtottak be pályázatot a Magyar Televízió (MTV) Rt. elnöki tisztségére a vasárnap déli beadási határidőig. Közülük ketten - Ágoston György és Kapuvári Gábor - járultak hozzá nevük nyilvánosságra hozatalához. Siklósi Beatrix vasárnapi ezúttal nem indul.
Vágólapra másolva!

Az elnöki pályázatot január utolsó napján tette közzé az intézmény közalapítványa kuratóriumának néhány nappal később lejáró mandátumú elnöksége, amelynek megbízatása a Legfőbb Ügyészség január közepi megállapítása szerint - a pályázat kiírásával kapcsolatos eljárási hiba miatt - tavaly december 6-án a törvény erejénél fogva megszűnt. A beadott pályázatokkal kapcsolatos eljárásról az Országgyűlés által a közeljövőben megválasztandó új kuratóriumi elnökség dönthet majd.

Az MTV elnöki posztja Mendreczky Károly 2002. július 16-i távozásával üresedett meg. A tisztségre az intézmény közalapítványának kuratóriumi elnöksége először július 29-én írt ki pályázatot, augusztus 31-i határidővel. A grémium elnöksége szeptember 30-án Baló Györgyöt terjesztette az akkori tizenöt pályázó közül személyi javaslatként a kuratórium elé, döntés viszont - kétharmados többség hiányában - nem született.

A sikertelen elnökválasztás nyomán kiírt új pályázat november 6-i határidejéig minden korábbinál többen, 18-an pályáztak a Magyar Televízió elnöki posztjára, közülük azonban nem sikerült az elnökségnek kétharmados többséggel jelöltet állítania a nagykuratórium elé. A testület még aznap eldöntötte, hogy új pályázatot ír ki, és azt január utolsó napján teszi közzé.

A pályázók közül csak Ágoston György és Kapuvári Gábor járult hozzá nevének nyilvánosságra hozásához. Siklósi Beatrix, a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége elnökségi tagja, aki már a korábbi elnöki pályázatokon is indult, ezúttal nem vesz részt az elnöki székért folyó küzdelemben. Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében kijelentette: semmiképpen sem engedheti meg magának, hogy egy tisztázatlan jogi hátterű játszmában vegyen részt, miután már a legfőbb ügyész is törvénytelennek minősítette az MTV közalapítvány kuratóriuma elnökségének létét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!