A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Engedélyeznék a jetskik használatát a Balatonon

Vágólapra másolva!
A Somogy megyei önkormányzat idegenforgalmi bizottsága kezdeményezi a motorcsónakok és jetskik használatának engedélyezését a Balatonon. Ennek érdekében levelet küldtek az összes megyei képviselőnek és mindazoknak, akik a döntés meghozatalában szerepet játszhatnak. A bizottság szerint a tiltás megszüntetésével több vendég lenne a Balatonon, az ellenzők szerint azonban túl nagy lenne a balesetveszély és a zaj.
Vágólapra másolva!

A Somogy megyei közgyűlés idegenforgalmi bizottsága egyhangú szavazással úgy döntött február végén, hogy kezdeményezi a motorcsónakok és jetskik használatának engedélyezését a Balatonon. A bizottság tagjai szerint ezzel több vendéget vonzana a Balaton, és hozzájárulna a parti infrastruktúra fejlesztéséhez is. A bizottsági szavazás után a javaslatot elküldték az összes Somogy megyei képviselőnek és mindazoknak, akik a döntés meghozatalában szerepet játszhatnak.

Egyelőre egyetlen hivatalos visszajelzést sem kaptunk - mondta az [origo]-nak a bizottság elnöke, Tengerdi Győző, aki azt is hozzátette: március végén tartanak egy Balaton-konferenciát, ahol várhatóan sok érintett megjelenik, és itt újra szóba került a motorcsónakok kérdése. A terv pozitív fogadtatása esetén sem képzelhető el a közeljövőben a megvalósítás, ugyanis az engedélyezéshez törvényt kellene módosítani és kidolgozni a pontos szabályokat a járművek használatára.

A Balatonról az 1970-es évek végén tiltották ki a motorcsónakokat, illetve - például mentésre - bizonyos kivételes esetekben lehetett használni őket. Jelenleg a jetskik és a motorcsónakok is teljesen tiltottak a Balatonon. A járművek ellen sokáig a környezetszennyezés volt a fő érv, azonban - szakemberek szerint - a modern motorcsónakok nem károsítják a tavat, sőt fölkeverik, és oxigénnel dúsabbá teszik a vizet. Másik fontos érv a motorcsónakok ellen - a balesetveszély mellett - a magas zajszint, amit okoznak. Emellett az is felmerült, hogy jelenleg a viorlásoknak is kevés a kikötőhely.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!