A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Belső vizsgálatot indított a MeH a romák pénze miatt

Vágólapra másolva!
Belső vizsgálatot rendel el a romák oktatására fordítható európai uniós támogatások esetleges leállításáról szóló hír hátterének tisztázása érdekében a Miniszterelnöki Hivatal romaügyekért felelős politikai államtitkára.
Vágólapra másolva!

Teleki László közölte: hosszabb ideje szeretnék átalakítani a támogatások jelenlegi rendszerét annak érdekében, hogy a roma fiatalok ne speciális intézményekbe, hanem a szokványos iskolákban jussanak, és ha kell, ott vegyenek részt felzárkóztató, tehetséggondozó foglalkozásokon.

Mohácsi Viktória, az oktatási tárca roma és hátrányos helyzetű gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa úgy nyilatkozott: az ügy kapcsán jelenleg azt tanulmányozzák, milyen széles körű törvényességi vizsgálatot folytathatnának e témában.

A Népszabadság szerdai számában megjelent hír szerint egy londoni székhelyű roma civil szervezet arra szólította fel az Európai Parlament tagjait, hogy átmenetileg állítsák le a Csehországnak, Szlovákiának és Magyarországnak folyósított, romáknak szánt támogatásokat, illetve a már átutalt összegeket fagyasszák be. A szervezet a roma oktatásra szánt pénzek eltüntetésével vádolja a három országot - olvasható a napilap írásában. A cikk szerint a Miniszterelnöki Hivatal romaügyekért felelős politikai államtitkársága tagadja a tanulmány egyes tételeit, de kilátásba helyezi a megalapozott állítások orvoslását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!