Ötpontos ellenzéki ajánlás a kórháztörvényhez

Vágólapra másolva!
Sem az MSZP, sem az SZDSZ nem vett részt pénteken azon az egyeztetésen, amit a Fidesz kezdeményezett a négy párt között a kormány kórháztörvény-javaslata kapcsán. Az ellenzéki pártok képviselői ötpontos ajánlást fogalmaztak meg, amelyet megküldenek a kormányzó pártoknak.
Vágólapra másolva!
A kormány eladná a kórházakat/itthon/20030410akormany.html

A Fidesz és az MDF közös sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella (Fidesz) és Csáky András (MDF) egyaránt sajnálatát fejezte ki, amiért a kormányzó pártok képviselői nem jelentek meg az egyeztetésen, mert szerintük a kórháztörvény kérdése nem pártpolitikai ügy.

A megbeszélésen jelenlévők ötpontos ajánlást fogalmaztak meg, amelyet megküldenek a kormányzó pártoknak. A Fidesz és az MDF e szerint fontosnak tartja: a betegek érdekében adjanak törvényi garanciát arra, hogy az egészségügyi ellátás színvonala a törvény bevezetése után nem romlik.

A ajánlásban az is szerepel, hogy az egészségügyi privatizáció nem teremthet olyan helyzetet, amelynek következtében a jelenleg térítésmentes ellátásért a jövőben fizetni kell.

A két ellenzéki párt szerint törekedni kell arra is, hogy a jogszabály megvédje az egészségügyi dolgozókat. "Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a privatizáció ne jelentse az egészségügyi vagyon elherdálását" - közölte Selmeczi Gabriella.

A Fidesz és az MDF úgy ítéli meg, hogy a törvényalkotónak törekednie kell az egészségügyi intézmények szervezeti egységnek megőrzésére. Elhangzott: a Fidesz és az MDF politikusai fontosnak tartanák, hogy ezekkel az alapelvekkel a kormányzó pártok egyetértsenek.

Csáky András szerint az általuk megjelölt alapelvek rávilágítanak arra, hogy a beterjesztett törvényjavaslat mely pontjai ütköznek az előző ciklusban elfogadott jogszabállyal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!