A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Kevesebben fordulnak az ombudsmanokhoz

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlési Biztosok Hivatalához beadott panaszok száma csökkent az elmúlt évekhez képest. Tavaly összesen 5153 panasz vizsgálatát fejezték be az ombudsmanok. A legtöbb a települési önkormányzatok eljárásával kapcsolatban érkezett. A hivatal a jövőben a környezetvédelem, illetve az ifjúságvédelem gondjainak is több figyelmet kíván szentelni - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Több figyelmet kíván szentelni a környezetvédelem, illetve az ifjúságvédelem gondjainak orvoslására kíván az Országgyűlési Biztosok Hivatala (OBH) - mondta Lenkovics Barnabás, az OBH vezetője a Népszabadságnak.

A lap szerint tavaly összesen 5153 panasz vizsgálatát fejezte be a hivatal, ennek négyötödét elutasították a biztosok. A legtöbb (999) a települési önkormányzatok eljárásával kapcsolatban érkezett az OBH-hoz. A büntetőügyek érintettjei által benyújtott panaszok száma 588.

Továbbra is magas a polgári jogi jellegű sérelmek száma (578), amelyek jelentős része kívül esik az ombudsman vizsgálati hatáskörén - mondta az általános biztos. Az ügyek többsége - több mint 30 százalék - a fővárosból érkezett, ezt követte Pest megye (11,4 százalékkal) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (5,2 százalékkal).

2002-ben 415 ajánlást fogalmaztak meg az ombudsmanok az általuk kiadott 232 vizsgálati jelentésben. A címzettek 64 százaléka elfogadta az ajánlást, közel 27 százalékuknál még nem ját le a válaszadási határidő, 9 százalékuk pedig nem értett egyet a biztosok véleményével.

Az OBH-hoz beadott állampolgári panaszok száma csökkent az elmúlt évekhez képest. Lenkovics Barnabás szerint ez azzal magyarázható, hogy több újabb jogvédő szervezet alakult, és újabb miniszteri biztosok is munkába álltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!