A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Hat összeférhetetlen fővárosi rendőrt találtak

Vágólapra másolva!
Ellenőrizték a rendőrség fővárosi állományát, hogy milyen másodállásokat vállaltak a rendőri munka mellett. A majdnem hétezer rendőr közül hatnak találták rendőri munkájával összeférhetetlennek a kiegészítő foglalkozását. 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6700 fős hivatásos állományából július közepén 310-en rendelkeztek mellékfoglalkozással, közülük hatan végeztek a rendőri munkával összeférhetetlen tevékenységet - közölte a rendőrség. A 310 rendőr közül többen polgári foglalkozást űztek, így festettek, fotóztak, vagy autóbuszt vezettek - mondta Bodnár Zsolt alezredes. A BRFK ellenőrzési főosztályának vezetője közölte: 250-en őrzés-biztonsági feladatot láttak, látnak el, térfigyelő-rendszernél megbízási szerződés alapján végeznek munkát.

A hivatásos állomány szolgálati viszonyáról szóló törvény az alezredes tájékoztatása szerint meghatározza, hogy a rendőri másodállás nem lehet ellentétes a rendőrség tevékenységével, nem sértheti a kötelességszerű szolgálatellátást, a befolyásmentességet, a pártatlanságot, a rendőrség tekintélyét.

Hat rendőr összeférhetetlen tevékenységet végzett. Ketten közülük személy-vagyonőri vállalkozás tagjai voltak, ők azonnal megszüntették másodállású munkaviszonyukat. Egy rendőr pártnál volt tanácsadó, egy pedig pénzügyi tanácsadó volt, miközben ezen a területen nyomozott, egy rendőr objektumot őrzött, egy pedig személy-vagyonőri munkát látott el. Őket felszólították, hogy 30 napon belül szüntessék meg mellékállásukat. Ha ezt nem teszik meg, akkor a törvény erejénél fogva megszűnik munkaviszonyuk a rendőrséggel - mondta Bodnár Zsolt, aki közölte: a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának bevonásával megvizsgálják, hogy azt a tevékenységet végzik-e a rendőrök, amit bejelentettek. A közalkalmazottak másodállását is ellenőrzik.

Odacsapott az asztalra az új főkapitány/itthon/20030702odacsapott.html

Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány beiktatását követően július 15-ig adott határidőt a rendőri hivatással összeegyeztethetetlen munkák megszüntetésére. A főkapitány akkor kijelentette: "nulla toleranciát" hirdet meg és megválik azoktól a kollégáktól, akik rendőrhöz méltatlan magatartást tanúsítanak. A BRFK vezetője havonta kér jelentést a rendőri másodállások ellenőrzésének eredményéről. Bodnár Zsolt ezzel kapcsolatban elmondta: a parancsnokok fegyelmi felelősséggel tartoznak, ha nem elég körültekintően vizsgálták meg a másodállások rendőri hivatással való összeférhetetlenségét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!