A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újpesten lesz Budapest első türelmi zónája

Vágólapra másolva!
A IV. és a XV. kerületben létesülhet először türelmi zóna a fővárosban. Újpesten már rendelet is született erről, melyben kijelöltek egy területet, ahol a prostituáltak dolgozhatnak. A szomszédos, XV. kerületi önkormányzat pedig tárgyalóasztalhoz ült a prostituáltakkal. 
Vágólapra másolva!
Legalizálná a bordélyokat az ombudsman/itthon/20030725abordelyhazak.htmlNyertek a prostituáltak/itthon/20030716kiderul.html

Alkudozni kezdett a prostituáltak egyesülete a XV. kerületi önkormányzattal egy leendő türelmi zóna helyszínéről. A szervezet korábban 49 utcára nyújtotta be igényét. Az egyesület hatósági bizonyítványt kért a kerülettől arról, hogy az általuk kiszemelt helyszínek védett övezetbe tartoznak-e. Hajdú László, a XV. kerület polgármestere képtelenségnek tartja a prostituáltak igényét, a 49 utca ugyanis a kerület kétharmadát érinti. Egy utcát viszont hajlandóak lennének felajánlani, ahol nincs a közelben lakóház, és autóval könnyen megközelíthető. Az önkormányzat erre a négy kilométer hosszú területre adna ki előzetes hatósági engedélyt. Ha a prostituáltak megszervezik, hogy legyen tisztálkodási lehetőség, vécé, akkor a későbbiekben az önkormányzat türelmi zónává nyilváníthatja azt - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Hajdú.

Földi Ágnes, a prostituáltak egyesületének elnöke kevésnek tartja a XV. kerület ajánlatát. Azonban ha a többi kerület is hasonlóan hajlana a megegyezésre, és mindenhol javasolnának szabad területet a lányoknak, akkor az érdekvédelmi szervezet megfontolná a javaslatot.

A XV. kerülettel szomszédos Újpest önkormányzata kérdőíven tudakolta a lakosság véleményét a prostituáltak megjelenéséről. Földi Ágnes uszítónak tartja azt a levelet, amit Derce Tamás polgármester küldött az újpestieknek. Derce azt kérdezte a választóktól, egyetértenek-e azzal, hogy az utcájukban "a prostituáltak szokásos tevékenységet folytassanak". A polgármester arra is kíváncsi volt, egyetért-e a levél címzettje, hogy "az önkormányzat minden lehetséges eszközzel tiltakozzon", és hogy megtagadja a hatósági bizonyítvány kiadását. Nagy meglepetés nem volt a válaszokban: egyhangú elutasítás volt a reakció.

A IV. kerületi képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén mégis rendeletben jelölte ki, hol dolgozhatnak a prostituáltak. Az M0-s körgyűrű és a 2-es főút környékén 40-50 külterületi telket nevezett meg a testület. Lakóépülettől 300 méteren belül nem lehetséges a prostitúció - szól a rendelet. Derce elmondta: azért külterületen jelölték ki a helyszíneket, mert azok az ingatlanok, amelyek környékén a prostituáltak dolgoznak, leértékelődnének, és ez kimerítené a károkozás fogalmát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!