Megszüntették a nyomozást a paksi rémhírek ügyében

Vágólapra másolva!
A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a paksi erőművel kapcsolatos rémhírek terjesztésének ügyében. Még májusban kezdtek el terjengeni olyan SMS-hírek, hogy robbanás történt az erőműben.
Vágólapra másolva!

Bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Paksi Atomerőművel kapcsolatos rémhírterjesztés ügyében, amelyet egy újságíró fogalmazott meg és küldött tovább ismerőseinek május végén - közölte a rendőrség szerdán.

A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a május 28-án elküldött rövid szöveges üzenet nem merítette ki a közveszéllyel fenyegetés tényét - mondta az MTI-nek Kormos Endre alezredes. Az újságírónő ellen ezért még június 13-án megszüntették az eljárást bűncselekmény hiányában - erősítette meg a BRFK kommunikációs alosztályvezetője.

Az álhír egy budapesti óvodából indult, az egyik óvónő ugyanis a gyermekek Paksról folytatott beszélgetését hallotta, s ez alapján felhívta családját és barátait, hogy robbanás történt az atomerőmű egyik részlegében.

A nyomozás megállapította: az üzenet a családon és a barátokon kívül egy fővárosi újságírónőhöz is eljutott, aki mobiltelefonon küldte tovább az üzenetet. A nyomozás során technikai eszközök igénybevételével egy napon belül eljutottak az SMS megfogalmazójához és az álhírt elindító óvónőhöz is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!