Újabb leépítés az MTV-nél

Vágólapra másolva!
Jelentős létszámleépítésre számíthatnak a köztévé dolgozói, mivel a hír-, a kulturális főigazgatóság és a szórakoztató osztály pénzügyi kerete a felére csökkent - tudta meg a Magyar Hírlap. Az MTV Rt. elnöke, Ragáts Imre megszorító intézkedéseket rendelt el, miután az Országgyűléstől átutalt hatmilliárd forint elment az adósságok egy részének törlesztésére.
Vágólapra másolva!

A havi egymilliárd forintos veszteséget felhalmozó MTV-nek újabb tőkepótlásra lesz szüksége, hogy az év végéig talpon maradjon. A tévéelnök által kidolgozott konszolidációs csomagot pénteken tárgyalja a kuratórium, a tervezet elfogadása után a nyilvánossággal is ismertetik a lényeges pontokat - közölte Czeglédi László, a testület elnöke. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a köztévében újabb leépítés lesz, az elbocsátásokról azonban az MTV sajtóreferense, Csorba Mária nem tud.

Az MTV Rt. 1997 óta veszteséges, és csak nyeli az adóforintokat. Az évek óta tartó csőd közeli állapotot a nyáron megkezdett költségcsökkentéssel és az elfogadás előtt álló reorganizációs tervvel próbálják elkerülni a köztévénél. Az államnak - mivel az intézmény nem számolható fel, és pazarló gazdálkodását sem büntetik - az elmúlt öt évben egyre több közpénzt kellett juttatnia a közszolgálati médium folyton kiürülő kasszájába. 1997 óta a tavalyi év végéig 190 milliárdot emésztett fel az intézmény.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!