Erőszakoskodott nevelt lányaival egy hivatásos nevelőszülő

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek, majd előzetes letartóztatásba helyeztek egy hivatásos nevelőszülőt Dömsödön, mert a gyanú szerint az évek során rendszeresen megerőszakolta a rábízott kislányokat. A férfi ellen 2000-ben már indult gyámügyi vizsgálat, ám az eredménytelen volt, valószínűleg azért, mert arra kényszerítette volt neveltjeit, hogy vonják vissza állításaikat. A mostani rendőrségi nyomozás januárban indult, egy volt nevelt feljelentése és egy pszichiáter bejelentése nyomán - írja a Népszabadság
Vágólapra másolva!

A rendőrség gyanúja szerint egy hivatásos nevelőszülő évek óta rendszeresen megerőszakolta a rábízott kislányokat Dömsödön. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói négy 13-16 év közötti kislányt menekítettek ki K. Béla hivatásos nevelőszülő lakásából még múlt hét csütörtökön.

A nyomozás K. Béla egyik nevelt lányának a feljelentése nyomán januárban indult, aki részletesen beszámolt az ellene elkövetett szexuális erőszakokról. Mint elmondta, nevelőapja 1995-től - amikor odakerült - folyamatosan, két-három hetente legalább egyszer megerőszakolta, de volt hogy mindennap közösült vele. A feljelentő szerint a férfi a nála elhelyezett kislányok többségével erőszakoskodott. Ezzel egy időben a fővárosi Szent István Kórház pszichiátriai osztályának vezetője is bejelentést tett a dömsödi polgármesteri hivatalban, mert egyik betegük 10-17 éves korában K. Béla nevelőszülőnél élt, s ez idő alatt - állítása szerint - nevelőszülei több alkalommal szexuálisan zaklatták, megerőszakolták - írja a Népszabadság.

A lap szerint, amikor a rendőrség az ügyben tájékoztatást kért a Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Intézményei vezetőjétől, kiderült, hogy a neveltjeiktől kapott panaszlevelek alapján 2000-ben már folyt gyámügyi vizsgálat a családnál, amelyben azt kívénták kideríteni, igaz-e, hogy K. Béla szexuálisan zaklatta, megerőszakolta a gondozására bízott gyereklányokat, felesége pedig gyakorta bántalmazta őket. A vizsgálat azonban eredménytelenül zárult, és még ebben az évben is négy fiatalkorú lányt helyeztek el náluk.

A családon belüli erőszakrólhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/tarsadalom,_tarsadalmi_kerdesek/csalad,_hazassag,_gyermekneveles/csaladon_beluli_eroszak/

A rendőrség felkutatta a K. családnál nevelkedett lányokat, és kiderült, hogy többségüket szexuálisan zaklatta nevelőapjuk, többeket meg is erőszakolt. Azt is megállapították, hogy a 2000-es vizsgálat azért végződhetett eredménytelenül, mert K. Béla megtudta, hogy neveltjei panaszos leveleket írtak, ezért arra kényszerítette őket, hogy vonják állításaikat és fogalmazzanak új levelet, amelyek szerint jól érzik magukat a K. családnál.

A rendőrség és az ügyészség a férfi őrizetbe vétele után azért kérte a gyanúsított letartóztatását, mert szerintük szabadlábon hagyása esetén fennállna annak a lehetősége, hogy ismét megpróbálja vallomásuk visszavonására kényszeríteni egykori és jelenlegi neveltjeit, s más módon is meghiúsíthatja a büntetőeljárás sikerét. A kiszabadított lányokat ideiglenesen egy nevelőotthonban helyezték el - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!