A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A Fidesz 8 milliárdot költene a parlagfű irtására

Vágólapra másolva!
A Parlagfűmentes Magyarországért eseti bizottság szerdán a jelentéséhez érkezett módosító javaslatok közül nem támogatta többek között a Fidesz két javaslatát. Az egyikben a jelentésben szereplő 600 millió forint helyett 8 milliárdot kértek volna a képviselők parlagfűmentesítésre. A másikban kormánybiztos felállítását szorgalmazták.
Vágólapra másolva!
A jelentés szövegehttp://www.mkogy.hu/irom37/5620/5620.htm

A Parlagfűmentes Magyarországért eseti bizottság szerdán a jelentéséhez érkezett módosító javaslatokat tárgyalta meg. A szöveg pontosítására vonatkozó javaslatokat elfogadták, a tartalmi részt érintő - kivétel nélkül ellenzéki kezdeményezésű - javaslatokat ugyanakkor elvetették.

Így nem kapta meg a szükséges támogatást Sisák Imre és Karsai Péter MDF-es képviselők javaslata, amelyben az állt, hogy a parlagfű elleni védekezés összehangolására fellállítandó, tárcaközi és megyei koordinációt biztosító tárcaközi bizottság élére a Miniszterelnöki Hivatal 2003. október 31-ig nevezzen ki kormánybiztost.

Elvetették Selmeczi Gabriella és Szíjjártó Péter fideszes képviselők javaslatát is, miszerint a jelentésben szereplő, a költségvetés által biztosítandó 600 millió forint helyett 8 milliárd forintot kérjenek parlagfűmentesítésre.

A bizottság szeptember végén készítette el jelentését. Ebben többek között jogszabályi módosításokat szorgalmaztak, hogy a parlagfűirtás minden esetben még a virágzást megelőzően megtörténjen, és ezt jogi úton is kikényszeríthessék. Ehhez például szükségesnek tartja a bizottság a földhivatali nyilvántartás rendezését, hogy az ingatlantulajdonos minden esetben elérhető legyen.

Biztosítani kell a jelentés szerint az irtáshoz szükséges anyagi fedezetet is. A képviselők felhívták arra a figyelmet, hogy a 2004-es költségvetés sem különít el meghatározott összeget a parlagfűirtásra. A jelentés szerint évi 600 millió forintot kellene a költségvetésnek biztosítani.

Emellett szorgalmazza a jelentés a lakosság ismereteinek bővítését, iskolai felvilágosító programok szervezését és a civil szervezetek anyagi támogatását is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!