Demecser: újabb feljelentést tesz a Fidesz

Vágólapra másolva!
Újabb ügy került a rendőrséghez a botrányos demecseri polgármester-választással kapcsolatban. A Fidesz megyei szervezete azért fordul a rendőrséghez, mert egy helyi politikus állítólag az MSZP konkrét csalásairól számolt be a Magyar Nemzetnek. A nyilatkozatot tevő férfi ugyanakkor helyreigazítást kért a Nemzettől, mert szerinte nem azt állította, amit a lap közölt.
Vágólapra másolva!
Magyarország legdurvább kampányáról beszél a Fidesz/itthon/20031021magyarorszag.html

Újabb bejelentéssel él a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete az október közepi demecseri polgármester-választás kapcsán: korábbi rendőrségi feljelentésükhöz csatolják egy helyi roma vezető múlt héten a Magyar Nemzetben tett nyilatkozatát, amely szerint 11 autóval szállították a romákat szavazni a kormánypárti jelöltre. Seszták Oszkár irodavezető szerint ha lesz elég idejük, akkor már hétfőn, ha nem, akkor pedig kedden teszik meg bejelentésüket.

Az említett nyilatkozat miatt helyreigazítást kér a Magyar Nemzettől Lakatos Miklós, az MSZP megyei cigánytagozatának elnöke, mivel szerinte nem azt írták le, amit mondott. Elmondása szerint kocsival azokat vitték szavazni, akik betegek vagy öregek voltak. A Fidesz megyei irodavezetője szerint azonban ez is szabálytalan.

A mostani bejelentéssel kiegészítik a korábbi feljelentésüket, amelyet a választás rendje elleni bűncselekménynek, valamint magánokirat-hamisítás gyanúja miatt tettek. A Fidesz korábban miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a rendőrségen, mivel szerintük több - a kormánypárti polgármesterjelöltet támogató - ajánlószelvényt tüntettek fel a jegyzőkönyvben, mint amennyit valójában gyűjthettek, és erre a valótlan adatra hivatkoztak a választási kampányban. A rendőrség jelenleg is nyomoz az ügyben, azonban a nyomozás eddigi adatai nem támasztották alá a feljelentésben foglaltakat - tájékoztatta az [origo]-t a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Fülöp Gergely.

Szabálytalanul nyert a kormánypárti jelölt Demecseren/itthon/20031027ujvalasztast.html

A megyei bíróság október végén a Fidesz kifogásainak helyt adva megsemmisítette az október 19-i választás végeredményét. Ennek ellenére a fideszes jelölt bejelentette visszalépését, mivel állítása szerint életveszélyes fenyegetéseket kapott. Az október 19-i - megsemmisített - választáson Kiss Gyula, az MSZP, SZDSZ és a Szövetség Demecserért Egyesület jelöltje nyert 1547 szavazattal, míg ellenfelére, a fideszes Fáky Lászlónéra 1024-en szavaztak. Az új választást november 16-ra tűzték ki, ahol Kiss Gyula az egyedüli polgármester-jelölt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről