A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Videofelvétel készült a zárkatűzről

Vágólapra másolva!
Zárt láncú videorendszer segítségével rögzítették azokat az eseményeket, amelyek a zalaegerszegi börtönben egy előzetesben lévő férfi halálához vezettek - írja a Népszabadság. Az információt hivatalosan is megerősítették, de a felvétel részleteiről egyelőre nem nyilatkoznak.
Vágólapra másolva!

A zalaegerszegi börtönben működő zárt láncú videorendszer segítségével rögzítették azokat az eseményeket, amelyek múlt héten az előzetes letartóztatásban lévő Forgács Attila halálához vezettek - tudta meg a Népszabadság. A lap információit Yazbekné Szabó Katalin, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője megerősítette, de a felvételről részleteket nem árult el. Az ügyben nyomozó Kaposvári Katonai Ügyészség a vizsgálat lezárásáig lefoglalta a kazettát.

A zalaegerszegi börtön elkülönítőzárkája múlt hét csütörtök este eddig még ismeretlen ok miatt gyulladt ki, és az ott fogva tartott 29 éves roma férfi - az elsődleges szakértői vélemények szerint - szén-monoxid-mérgezésben életét vesztette. Ürmösi Árpád, az elhunyt fiatalember családjának jogi képviselője közölte: kézhez kapta a második boncolásról készült orvos szakértői véleményt is, ám annak tartalmáról csak akkor nyilatkozik, ha a család által felkért szakértők már áttanulmányozták az anyagot. Az ügyvéd elmondta, tud a börtönben készült videofelvételről, ám a kazettát eddig még ő sem láthatta.

Az eset kivizsgálására válságstábot hozott létre szombaton az Országos Cigány Önkormányzat az elnökhelyettes Kövesi Vilmos vezetésével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!