A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy

Estére bezáratnák a kocsma-közérteket

Vágólapra másolva!
Több helyen is gyakorivá váltak a fővárosban a randalírozások az italt árusító közértek előtt. A VIII. kerületi önkormányzat ezért az erre vonatkozó kormányrendelet módosítását kezdeményezi, hogy jegyzők korlátozhassák a boltok nyitva tartását. A kereskedelmi és iparkamara este nyolc után minden ilyen fővárosi üzletet bezáratna - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Korlátoznák az üzletek nyitvatartását és a forgalmazható árucikkek körét a fővárosi kerületi önkormányzatok. A józsefvárosi önkormányzat levélben fordult a többi kerülethez, hogy közösen lépjenek fel az erre vonatkozó kormányrendelet módosításáért a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál. Azt szeretnék elérni, hogy a jegyző megtilthassa az éjszakai nyitva tartást vagy az alkoholos italok árusítását.

"A kerületben bezártak a korábban késő estig nyitva tartó kocsmák, a kis élelmiszerüzletek vették át ezt a feladatot, és mára kilencven százalékuk italértékesítésre rendezkedett be" - mondta a Magyar Hírlapnak Pusztai Csaba, a VIII. kerületi kapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője. A közértek előtt sokszor tíz-húsz fős italozó csoportok hangoskodnak, verekednek, összepiszkítják az utcát, és zaklatják a járókelőket.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kiskereskedelem- és vendéglátásosztályának elnöke szerint teljesen meg kellene tiltani az ilyen üzletek nyitva tartását este nyolc óra után. Kisberk László elismeri, ha hatóságilag megszabják az üzletek nyitva tartását és az árusítható termékek körét, azzal korlátozzák a vállalkozói szabadságot. Ugyanakkor a vállalkozói szabadság nem sértheti a lakosság érdekeit - vélte a kamara elnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!