A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A kabuli repülőtéren dolgozhatnak magyar katonák

Vágólapra másolva!
Magyar katonák csak egyéni beosztásokat látnának el Afganisztánban a jövőben - a Honvédelmi Minisztérium tervei szerint. Így például elképzelhető, hogy a kabuli  repülőtér üzemeltetésében venne részt tíz magyar katona.
Vágólapra másolva!

Magyar katonák csak egyéni beosztásokat látnának el Afganisztánban a jövőben - közölte a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese. Elképzelhető, hogy például a kabuli repülőtér üzemeltetésében venne részt tíz magyar katona - mondta Bocskai István annak kapcsán, hogy a Népszabadság pénteki cikke szerint december 11-én Németországban rendezik a NATO irányítású afganisztáni misszió csapattoborzó konferenciáját, amelyen több más ország mellett Magyarország felajánlását is várják. Az MTI úgy tudja, hogy korábban puhatolódzó tárgyalások folytak egy magyar lövész szakasz felajánlásáról.

Bocskai István közölte: "jelenleg arra van politikai szándék, hogy egyéni beosztásokat lássanak el a magyar katonák Afganisztánban."Tájékoztatott: az Országgyűlés októberi határozata engedélyezi, hogy Afganisztánba legfeljebb 50 katonát egyéni beosztásokba küldhessen Magyarország.

A Honvédelmi Minisztérium vizsgálja annak lehetőségét, hogy e keret terhére mintegy 10 katona részt vehetne-e a kabuli repülőtér működtetésében - tette hozzá. A magyar szakemberek jelenleg a pristinai repülőtér üzemeltetésében vesznek részt, szállítási, karbantartási, valamint repülésirányítási feladatokat látnak el, azonban a repülőtér működtetését a jövő év áprilisától átveszi az ENSZ. Afganisztánból az év végéig hazatér a március óta ott tevékenykedő magyar egészségügyi alakulat második, még kint lévő csoportja is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!