Három törököt vettek őrizebe az oktogoni lövöldözés miatt

Vágólapra másolva!
Fültanúk szerint két lövés is eldördült kedd délután az Oktogonnál, ahol két török család között robbant ki verekedés. A rendőrök három török állampolgárt vettek őrizetbe, több töltényhüvelyt, egy kést és vérnyomokat is találtak a helyszínen. A rendőrség szerint a vérnyomok nem lőtt sérülésből származnak, a lövéseket figyelmeztető szándékkal adták le.
Vágólapra másolva!

Két török család között robbant ki konfliktus kedden délután az Oktogonnál a VI. kerületben. A több mint tíz főből álló társaság szóváltásba keveredett, kés is előkerült, és fültanúk szerint két lövés is dörrent. Az összecsapásnak feltehetően csak könnyebb sérültje volt, komolyabb sebesülésről sem a rendőrségnek, sem a mentőknek nincs tudomása.

A BRFK sajtóügyeletesének szerda reggeli tájékoztatása szerint a rendőrség hét személyt állított elő, közülük hármat csopotos garázdaság miatt őrizetbe vettek. Ők mindannyian török állampolgárok.

A fegyver, amivel a lövéseket leadták nem került elő, de a rendőrök több töltényhüvelyt, egy kést és vérnyomokat is találtak a helyszínen. A vérnyomok azonban nem lőtt sérülésből, hanem dulakodásból származnak. Erről Mihály Csaba, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozó főosztályának munkatársa számolt be a BRFK szerdai sajtótájékoztatóján. A nyomozó szerint a lövéseket figyelmeztető szándékkal adták le, a vérnyomokat még nem azonosították.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!