Tűz ütött ki egy vegyi raktárban Budapesten

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki csütörtökön este egy vegyi anyagokat tároló raktárban a főváros XV. kerületében. A lángokat a helyszínre érkező közel 100 tűzoltó eloltotta. Személyi serülés nem történt.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy vegyi anyagokat tároló raktár Budapesten, a XV. kerületben. A tűzoltók a lángokat eloltották, személyi sérülés nem történt. Mint Molnár Péter tűzoltósági szóvivő elmondta, a Medimpex vállalat telephelyén egy fedett, de oldalt nyitott tárolóban lobbantak lángra vegyi anyagok. Túlnyomó többségük gyógyszeripari alapanyag, illetve állateledel előállításához szükséges kötőanyag.

A tüzet öt vízsugárral eloltották, jelenleg az utómunkálatokat, a raktárak kipakolását végzik. A szóvivő elmondta, hogy megközelítőleg száz tűzoltó járt a helyszínen, mert folyamatosan le kell váltani őket. Maga a tűz 2-es, kiemelt minősítésű volt: az első körben mintegy 10 járművel 38 tűzoltó érkezett ki, utána pedig folyamatosan a váltás. Az oltást nehezítette, hogy a tűzoltóknak hoszú időn keresztül semmilyen információjuk nem volt a raktárban tárolt anyagokról, azok tűzveszélyességéről, és arról, hogy milyen módon olthatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről