Nem lesz sürgősségi eljárás az ORTT-nél Tilos-ügyben

Vágólapra másolva!
Az Országos Rádió és Televízió Testület mégsem tárgyal sürgősségi eljárással arról, hogy indítsanak-e közigazgatási vizsgálatot a Tilos Rádióban a múlt héten elhangzott, Orbán Viktor volt miniszterelnököt becsmérlő sms felolvasása miatt. Csak a testület ellenzéki pártok által delegált tagjai támogatták a sürgősségi eljárást. Az ORTT jövő heti ülésén tárgyal majd az sms ügyéről.
Vágólapra másolva!

Nem szavazta meg csütörtökön az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) azt az indítványt, amely sürgősségi eljárást kért a Tilos Rádió egyik múlt heti műsorában felolvasott, Orbán Viktor volt miniszterelnököt becsmérlő sms mitt. A Fidesz által delegált Erdős Zsuzsanna, valamint az MDF-es Wéber János támogatta a kezdeményezést, míg Tímár János (SZDSZ) ellene voksolt. Hajdu István elnök és Ladvánszky György (MSZP) tartózkodott.

A médiahatóság néhány órával korábban szavazott úgy - négy igennel, Ladvánszky György tartózkodása mellett -, hogy sürgősséggel napirendjére veszi a kérdést. A testület felszólította az ORTT irodáját, hogy a jövő heti ülésre alakítsa ki szakmai álláspontját az ügyben.

Döntöttek arról is, hogy nem fellebbezik meg azt a bírósági döntést, amely felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogának 30 napos szüneteltetéséről szóló ORTT-döntést. Az ORTT január 21-én függesztette fel a Tilos műsorszolgáltatási jogát, egyebek mellett azért, mert az egyik, Barangó néven ismertté vált műsorvezető szenteste azt mondta: "kiirtanám az összes keresztényt".

A médiahatóság akkor - a Tilos másik két kifogásolt esetét is tárgyalva - hat hónapra kizárta a rádiót a Műsorszolgáltatási Alapból való támogatásból, és utolsó - írásbeli - figyelmeztetésben részesítette. Ha a Tilos az Orbánt becsmérlő sms miatt ismét elmarasztalja az ORTT, az a rádió műsorszolgáltatási szerződésének felmondását vonhatja maga után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről