Konfliktuskezelést oktatnak a rendőri vezetőknek

Vágólapra másolva!
A rendőri vezetők is konfliktuskezelési tréningeken vesznek részt Pest megyében. Tavaly 240 beosztott kapott ilyen képzést, minek köszönhetően egyre kevesebb a rendőrök és a civilek közötti konfliktus - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Konfliktuskezelést tanulnak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői is, ahol tavaly 240 beosztott rendőrt oktattak ugyanerre a Konszenzus Alapítvány oktatói. A képzés során a rendőrök megtanulják, miként oldhatják fel a munkájuk során tapasztalt, vagy éppen az intézkedéseik miatt keletkezett konfliktusokat a hagyományos rendőri módszerektől eltérő fogásokkal - írja a Népszabadság.

A lap szerint a vezetők oktatására azért is szükség volt, mert előfordult, hogy megfenyítették azokat a beosztottakat, akik az új módszerrel oldottak meg egy problémás esetet, nem pedig a megfelelő szabály szerint jártak el. A vezetők így amellett, hogy ők is megtanulják, hogyan lehet nem csupán a tekintély latba vetésével kezelni, esetleg teljesen feloldani a konfliktusokat, megértik, miért jártak el úgy beosztottjaik az adott helyzetben, ahogy eljártak.

A Pest megyei rendőrfőkapitány, Ignácz István dandártábornok szerint az egy éve megkezdett képzés óta kevesebb a rendőrök és civilek, ezen belül a rendőrök és a különböző kisebbségek közötti konfliktus, és csökkent a hivatalos személy elleni támadások száma is. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy feljelentés, előállítás és más intézkedések helyett a konfliktuskezelési tréningen tanult technikákkal oldják meg a konfliktust a rendőrök- írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!