A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Egymillió körül keres Medgyessy

Vágólapra másolva!
Egyre jobban megfelelnek egy modern parlamenttel szemben támasztott követelményeknek a képviselői díjazások - áll az Országgyűlés Hivatala által készített kiadványban. E szerint a miniszterelnök és a házelnök alapilletménye megegyezik, pillanatnyilag 990 ezer forint.
Vágólapra másolva!

Legutóbb 2003-ban módosították a képviselői alapdíjat, jelenleg ez most a köztisztviselői illetményalap hatszorosa. Egy parlamenti képviselőt így legkevesebb 198 ezer forint illet meg havonta, erre jön rá a bizottsági tagsági, elnöki vagy házalelnöki juttatás (az ezekért járó pótdíjak szintén emelkedtek), illetve az egyéb költségtérítések. Az alapilletmény 2002 óta 32 ezer forinttal nőtt.

Az Országgyűlés Hivatalának legújabb kiadványa végigveszi, hogy a rendszerváltást követően hogyan módosult a képviselők, kormánytagok díjazása. E szerint tavaly több változás is történt.

2003-ban fogadta el az Országgyűlés azt a módosítást is, mely szerint a miniszterelnök, a miniszterek és a politikai államtitkárok alapdíjuk 50 százaléka helyett annak 100 százalékára jogosultak.

A legmagasabb az alapilletménye a miniszterelnöknek és a házelnöknek, jelenleg 990 ezer forint. A házelnök 2002-ben 693 ezer forintot kapott alapilletményként.

Szintén tavalyi módosítás, hogy a képviselők laptopot kapnak, valamint lakásukon is biztosítják számukra az internet-hozzáférést. Egyszerűsödött a szállásköltség elszámolása is, mivel tavaly óta nem kell számlát leadniuk a képviselőknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!