Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Eljárás folyik a Mészkő és Dolomit Kft. vezetője ellen

Vágólapra másolva!
Büntetőeljárást indult két éve Zarándok János, a Mészkő és Dolomit Kft. vezetője ellen. A Dunaferr-ügyben ismertté vált cégvezetőt egy korábbi vállalkozásának másik ügyvezetője jelentette fel. Az ügyészség többek között számviteli fegyelem megsértésével vádolja Zarándokot - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Zarándok János megerősítette, valóban folyik ellene eljárás. A Dunaferr-ügyben ismertté vált Mészkő és Dolomit Kft. vezetője az [origo]-nak elmondta, hogy egykori társa, dr. Rózsa Gábor jelentette őt fel több helyen is. A vizsgálatok egy részét el sem indították, egy részét pedig felfüggesztették - mondja Zarándok.

A Népszabadság értesülései szerint Zarándok ellen számviteli fegyelem megsértésének és gazdasági társaság vezető tisztségviselője visszaélésének vétségének vádjával indult eljárás a Győr Városi Bíróságon. Az eljárást Rózsa Gábor feljelentése alapján indították. Rózsa és Zarándok Ménrót Kft. néven indított vállalkozást, melyben ők voltak az ügyvezetők.

A vállalkozás bérvadászat céljából alakult. Ehhez a Népszabadság információi szerint bérkilövési szerződést kötöttek a farkasgyepűi vadászterületre, továbbá megvásároltak egy erdészházat, melynek felújításába is belefogott a közös cég. A beruházó a Mészkő és Dolomit Kft. volt, mely el is végezte a feladatot. A Ménrót Kft. azonban nem fizette ki a felújítás 12,5 millió forintos számláját - mondta el az [origo]-nak Zarándok. A bányatulajdonos szerint Rózsa nem akart fizetni, ezért több helyen is feljelentette őt.

A vádirat szerint Zarándok nem tájékoztatta a cég taggyűlését és a másik ügyvezetőjét arról, hogy tartozást elismerő nyilatkozatokat tett, így megtévesztette vezetőtársát a cég vagyonával kapcsolatban, továbbá 1998. május végétől egyetlen bizonylatot sem adott át a cég könyvelőjének, amely összefüggött volna a társaság működésével vagy pénzügyi helyzetét befolyásolta. Zarándok így lehetetlenné tette, hogy a cég eleget tegyen áfabevallási kötelezettségeinek - idézi a vádiratot a Népszabadság.

Zarándok elismerte az ellene folyó eléjárást, de tagadja a benne foglaltakat. A bányatulajdonos közölte: "ha egy ügyből ügyet akarnak csinálni, abból ügy lesz".

[origo]

Korábban:

Kompromisszum a Dunaferr-ügyben: Orbán is, Zarándok is szállíthat dolomitot

Bauer szerint nemzeti érdek a vizsgálóbizottság felállítása Dunaferr-ügyben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről