Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

11 éves kislányt zsaroltak meg Debrecenben

Vágólapra másolva!
Egy lány az egyik debreceni villamosmegállóban vett észre egy 11 éves kislányt, aki egyedül volt. Odament hozzá és pénzt követelt tőle. Azzal fenyegette, hogy ha nem ad neki 20 ezer forintot, akkor leszúrja egy késsel.
Vágólapra másolva!

A fiatal korú lány tavaly októberben, az egyik debreceni villamosmegállóban vett észre egy egyedül váró 11 éves kislányt. Elhatározta, hogy pénzt fog tőle szerezni, még ha gyilkossággal is kell megfenyegetnie. Odalépett a kislányhoz és pénzt követelt tőle. A gyerek nagyon megijedt, majd elmondta a lánynak, hogy nincsen nála pénz. 

Ezek után a lány azt mondta neki, hogy pár nap múlva a kislány menjen az általa megjelölt helyre és vigyen neki 20 ezer forintot, különben megszúrja egy késsel. 

A kislány ettől annyira megijedt, hogy nem szállt fel a villamosra hanem gyalog indult el. Útközben felhívta a szüleit és elmondta nekik, hogy mi történt. 

Arizon, rendőrautó
Képünk illusztráció 
Fotó: X

A gyerek az anyjával ment el a megbeszélt helyre, ahol már várta őt a lány. A kislány elmondta neki, hogy csak ezer forintot tudott hozni. A lány elvette tőle a pénzt majd azt mondta neki, hogy egy hét múlva hozza a 20 ezer forintot. Ezek után a rendőrök a helyszín közelében elfogták a lányt. 

Az ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt emelt vádat a lány ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság rendelje el a javítóintézeti nevelését – írja az Ügyészség.hu

Két éve egy borsodi nő azt hazudta a településen dolgozó postás nőnek, hogy rosszul végzi a munkáját, ezért fontos, hagyatéki leveleket nem kapott, ami miatt anyagi kára lett. Ezek után azzal zsarolta a postást, hogy kirúgatja és megvereti, ezért a postás közel kétmillió forintot adott neki. Az ügyészség zsarolás miatt emelt vádat a nő ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre. 

Zsarolás miatt kellett felelnie annak a két lajosmizsei férfinak, akik a jogos visszajárónál több pénzt követeltek a pizzafutártól, miközben egyikük az autójának kulcsát is elvette és közölte vele, hogy csak pénzért cserébe adja vissza. Ezután a futár figyelmetlenségét kihasználva egyikük ellopta az ülésen hagyott pénztárcáját.

Korábban egy zsaroló banda milliókat szerzett meg egy fiataltól, egy informatikus pedig a munkáltatóját zsarolta. Nyíregyházán egy zsaroló férfi rollerrel menekült a rendőrök elől. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről