A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bene László lesz Gergényi helyett a főrendőr

Vágólapra másolva!
Bene Lászlót, a rendvédelmi szervek védelmi szolgálatának vezetőjét nevezi ki országos rendőrfőkapitánynak Gyurcsány Ferenc leendő miniszterelnök. Gyurcsány a bejelentést követően elmondta: azért esett a választása Bene Lászlóra, mert szerinte képes lesz jól szervezett, büszke és erős rendőrséget kialakítani.
Vágólapra másolva!

Bene László dandártábornokot, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának vezetőjét nevezi ki - szeptember 16-i hatállyal - országos rendőrfőkapitánynak Gyurcsány Ferenc, a miniszterelnököt helyettesítő sportminiszter. "A választás azért esett Bene Lászlóra, mert alkalmas rá,

hogy jól szervezett, büszke és erős rendőrséget hozzon létre" - közölte Gyurcsány, aki megemlítette, hogy döntése előtt konzultált Lamperth Mónika belügyminiszterrel és Gál Zoltánnal, a rendészeti bizottság elnökével.

A volt Vas megyei rendőrfőkapitány csütörtökön nem nyilatkozott a sajtónak, azt mondta, hogy majd az Országgyűlés rendészeti bizottságában válaszol először a kérdésekre. A Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának vezetőjeként Benének rendvédelmi szervek (így a rendőrség, határőrség, katasztrófavédelem, Vám és Pénzügyőrség, büntetésvégrehajtás) belső, bűnmegelőzési célű ellenőrzése volt a feladata. Nekik kell felderíteniük az említett szervek dolgozói által elkövetett bűncselekményeket.

Salgó László lemondását követően Medgyessy Péter miniszterelnök kijelölt országos rendőrfőkapitánynak Gergényi Péter jelenlegi budapesti főkapitányt nevezte meg. Gergényiről azonban kiderült, hogy nincs egyetemi végzettsége, csak főiskolai. Gergényiért Medgyessy hajlandó lett volna a szóban forgó kormányrendeletet módosítani, ám erre már nem került sor. Medgyessy távozásának bejelentését követően több lap is úgy értesült, hogy mégsem Gergényit jelölik a posztra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!