Újra jelentősen emelhetik a csatornadíjat

Vágólapra másolva!
Az idei negyven százalék után jövőre 25 százalékos csatornadíj-emelésre számíthatnak a fővárosiak - tudta meg a Népszabadság. A díjemelés mértékéről csak decemberben várható döntés.
Vágólapra másolva!

Az idei negyvenszázalékos, drasztikus csatornadíj-emelés után jövőre további 25 százalékos növekedés várható, legalábbis a jelenleg futó elképzelések szerint - értesült a Népszabadság. A várható vita miatt szakértők szerint csak az év legvégén, tehát decemberben születhet döntés a díjemelés mértékéről, amely így is jóval meghaladja majd az inflációt.

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Rt.-nek október 30-ig kellett elkészítenie és beterjesztenie javaslatát, amelyet a városháza gazdasági főpolgármester-helyettese - szakértők bevonásával - vizsgál meg. A társaság nem ért egyet a huszonöt százalékos emeléssel, mert az ilyen mértékű tarifanövekedés után jelentősen megnő a díjat nem fizetők aránya.

Mivel azonban a főváros - a privatizációs szerződésben előírt kötelezettsége ellenére - eddig hivatalosan nem tájékoztatta az FCSM-et Budapest jövő évi fejlesztési terveiről, azok költségeiről, az rt. csak informális úton értesült ezekről, és a díjképletet is csak ezek alapján próbálja tervezni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről