Menczer Tamás: A brüsszeli vezetők megsértődnek, ha háborúpártinak nevezzük őket

Vágólapra másolva!
"Fáj az igazság?! A brüsszeli vezetők megsértődnek, ha háborúpártinak nevezzük őket. Ez igaz a magyar baloldalra, az ó és az új baloldalra is. Pedig azok. Ugyanis aki nem akar azonnali és feltétel nélküli tűzszünetet, az a háború folytatását akarja" - írja Menczer Tamás a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

"Nem békét akar, hanem háborút.

A háborúpártiak azt mondják, majd később legyen tűzszünet és tárgyalás. Később. Amikor a helyzet Ukrajna számára kedvezőbb lesz.

Halkan kérdezem: az mikor lesz? 2,5 év és sok százezer halott ehhez nem volt elég. Újabb évek és további százezrek elvesztése után a helyzet Ukrajna számára kedvezőbb lesz a tárgyaláshoz? Aligha.

Ennek a háborúnak nincs megoldása a csatatéren, ott csak halottak vannak.

Minden nap rengetegen halnak meg, és a háború egyre szörnyűbb.

Ezért a békének és a tárgyalásnak ma jobbak a feltételei, mint holnap lesznek, hiszen azok, akik holnap veszítik el az életüket, ma még élnek!

A békéhez olyanok kellenek, akik hajlandók tenni érte.

Ezért van rendkívüli jelentősége Orbán Viktor békemissziójának. Csodálkozva olvasom azoknak a politikusoknak és “szakértőknek” a nyilatkozatait, akik értékelik és elemzik Orbán Viktor tárgyalásait, majd megállapítják, hogy ezek haszontalanok és eredménytelenek. 

Mintha ők tárgyaltak volna négyszemközt az ukrán, az orosz és a kínai elnökkel, valamint Donald Trumppal. Egy régi sportanekdota jut az eszembe, amikor egy edző a zseniális Törőcsik Andrásnak akarta elmagyarázni, hogyan kell gólt rúgni. Törő válasza - nem szó szerint - de ennyi volt: te csak tudod…" - zárja bejegyzését a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről