Rendőrkézen a debreceni kazántolvajok

Vágólapra másolva!
Egy 7 tagú debreceni bűnbanda 5 hónap alatt összesen 15 millió forint értékű gázkazánt, illetve nagyméretű kompresszort lopott a Balaton északi partján épülő házakból, nyaralókból. A keszthelyi rendőrkapitányság a bűncselekmény-sorozat elkövetésével megalapozottan gyanúsított személyek ellen beadta vádemelési javaslatát a bíróságnak - közölte a rendőrség hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint hétvégenként két, minden alkalommal más-más kisbusszal érkező debreceni férfi bérelt szobát Gyenesdiáson vagy környékén. Nappal feltérképezték az északi parti építkezéseket, éjjelenként pedig a félkész házakból, nyaralókból gázkazánokat és szerelékeket, egy esetben egy keszthelyi építőcég 3 millió forint értékű kompresszorát rakták a bérelt kisbuszba.

"Egy debreceni ismerősük Sümeg melletti portáján gyűjtötték össze, majd a hajdúsági megyeszékhelyen orgazdáknak adták el a lopott berendezéseket. A kompresszor-fuvarkor az autópálya-rendőrség igazoltatta egyiküket, a rakományát feljegyezték, és később ez alapján fogták el a keszthelyi rendőrök" - közölte Csizmazia Péter.

Az elfogott szállítótársát testvérével pótolta az egyedül maradt férfi, de - a hajdúsági rendőröktől kapott segítségnek is köszönhetően - mindketten lebuktak, és elfogták a 4 orgazdát is.

"A veszprémi és a zalai partszakaszon összesen 25 bűncselekmény írható a férfiak számlájára, mintegy 15 millió forint értékben; a házkutatások során eddig a fűtő- és más berendezések közel felét találták meg és juttatták el tulajdonosaiknak - tudatta a sajtóreferens. Közlése szerint a bűncselekmény 3 szereplője ellen lopás, további 4 társuk ellen orgazdaság megalapozott gyanúja miatt nyújtott be vádemelési javaslatot a városi bírósághoz a keszthelyi rendőrség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!