A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Csak a szocialisták hagyják ki a rendkívüli ülést

Vágólapra másolva!
Várhatóan Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sem vesz részt a parlament jövő szerdai, rendkívüli ülésén, amely határozat-képesség minden bizonnyal a napirend előtti felszólalások után véget is ér. A szocialista képviselők nem mennek be az Országgyűlésbe, a többi frakció azonban igen. Az SZDSZ még nem döntötte el, hogy megszavazzák-e a napirendet.
Vágólapra másolva!

Lényegében elmarad a Fidesz kezdeményezésére, jövő szerdára összehívott rendkívüli parlamenti ülés, mert a szocialista képviselők inkább kampányolnak. Miután a napirendet nem tudja elfogadni a határozatképtelen Országgyűlés, a napirend előtti felszólalásokat követően véget is ér majd a munka.

Az [origo] információi szerint aznap a miniszterelnök is vidéken kampányol, és nem megy be a parlamentbe, így napirend előtti felszólalást sem tart. A kormányt várhatóan Kóka János gazdasági miniszter képviseli majd, az MSZP képviselőcsoportját pedig Göndör István frakcióvezető-helyettes.

Az Alkotmány és a házszabály értelmében a parlament ülését össze kell hívni, ha azt a képviselők egyötöde írásban kezdeményezi. Az Orbán-kormány idején is bevett gyakorlatnak számított, hogy az ellenzéki kezdeményezésű vitanapoknál vagy leszavazta a napirendet a Fidesz, vagy el se mentek az ülésre a kormánypárti képviselők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!