A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Olvasóink nem akarnak politikai izgalmat

Vágólapra másolva!
Az [origo] olvasóinak szavazatai alapján úgy tűnik, most, hogy politikailag meglehetősen mozgalmasnak ígérkezik az október, a többség még jobban megutálja a politikát. Csak a válaszadók negyede örül a felfokozott történéseknek, mert szerintük ez végre izgalmas.
Vágólapra másolva!

Több hete mozgalmas a magyar politikai élet: kormányellenes tüntetés zajlik a Parlament előtt, az önkormányzati választásokon az ellenzék átvette a hatalmat a megyék és a nagyvárosok többségében, az államfő burkoltan Gyurcsány Ferenc menesztésére szólított fel. Hétfőn Orbán Viktor ultimátumot adott a kormányfőnek a lemondásra, a miniszterelnök viszont ugyanezen a napon bizalmi szavazást indítványozott maga ellen, így az elkövetkező időszak is hasonlóan izgalmasnak tűnik.

Az [origo] ezért arról kérdezte olvasóit, mi a véleményük az októberben mozgalmasnak ígérkező politikai életről.

A lehetséges válaszok közül a többség - a szavazók több mint 71 százaléka - arra voksolt, hogy ezért most még jobban megutálja a politikát. Csak a válaszadók 21 százaléka mondta, hogy örül a felpezsdült történéseknek, míg az olvasók hét százaléka közönyös, őket egyáltalán nem érdeklik az események, hiszen "mindenki azt csinál, amit akar". Fontos ugyanakkor megemlíteni, hogy ez nem egy reprezentatív felmérés, hanem az [origo] internetes szavazásának eredménye.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!