A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több témára nem marad idő Balatonőszödön

Vágólapra másolva!
Csak általánosságokat árultak el a kormányprogramról a Balatonőszödön folyó egyeztetéssel kapcsolatban a koalíciós pártok elnökei. Hiller Istvánt és Kuncze Gábort telefonon kérdezték egy péntek reggeli tévéműsorban. Hiller szerint a már megvitatott témák nagy részében egyetértés van közöttük, Kuncze azt mondta, több témára csak a jövő héten kerül sor.
Vágólapra másolva!

A balatonőszödi koalíciós egyeztetésen azokat a témákat veszi sorra az MSZP és az SZDSZ, amelyek egy majdani kormányprogramban meghatározó erejűek. Döntő többségükben egyetértés van - mondta Hiller István az MTV Nap-kelte című műsorában, pénteken. Az MSZP elnöke telefonon adott interjút a műsornak Kuncze Gáborral, az SZDSZ elnökével együtt.

"Akkor érdemes beszélni, ha a dolog készen van, részjelentéseket fölösleges adni" - mondta Hiller István a hírzárlattal kapcsolatban. Mint elmondta, a kormányprogramról csütörtökön megkezdődött egyeztetésen a kormányzati struktúráról még nem volt szó, személyi kérdésekről pedig még jó néhány hétig nem is lesz. A már megvitatott témákról nem beszélt, de szerinte ezek döntő többségében egyetértés van.

A pénteki napirendre és a nyilvánosság tájékoztatására vonatkozó kérdésre Kuncze Gábor azt mondta, a nap folyamán várhatóan nem tartanak sajtótájékoztatót. Szerinte folytatják a különböző fejezetek megtárgyalását, de ennek sem fognak a végére érni, és több olyan téma is lesz, amelyre csak a jövő héten kerül sor. "Miután még nem végeztünk, így aztán nem lesz délután sajtótájékoztató, gondolom, bár be lehet számolni általában arról, hogy mi történt, de a részletekről még korai lenne" - mondta Kuncze Gábor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!