Hétfőn újra főügyészt jelöl Sólyom

Vágólapra másolva!
Hétfőn nevezi meg új legfőbbügyész-jelöltjét Sólyom László köztársasági elnök. Az előző jelöltet, Horányi Miklós szegedi főügyészt júliusban leszavazták a kormánypártok, így Polt Péter májusi távozása óta a legfőbb ügyészi poszt betöltetlen.
Vágólapra másolva!

Sólyom László államfő hétfőn délelőtt mutatja be második legfőbbügyész-jelöltjét - tudatta a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében. Korábban a köztársasági elnök sajtófőnöke azt mondta, a jelölt megnevezése előtt az államfő kikéri szakmai szervezetek véleményét is. Sólyom pedig korábban megerősítette, hogy most sem egyeztet a kérdésről a pártokkal, ahogyan az előző jelölt megnevezése előtt sem tette. Az Országgyűlés Sólyom első főügyész-jelöltjét, Horányi Miklóst nem választotta meg, mivel csak az ellenzék támogatta a szegedi főügyészt.

Egyelőre titok, kit jelöl Sólyom, de a Népszava néhány napja azt írta, hogy kormányzati forrásból úgy értesült, hogy Kovács Tamás katonai főügyész lehet a posztjáról május közepén távozó Polt Péter utódja. Wéber Ferenc, az államfő sajtófőnöke az értesülést meghökkentőnek nevezte, azt mondta, hogy az államfő korábban kategorikusan kijelentette, hogy pártokkal a legfőbbügyész-jelölt személyéről nem egyeztet, így érthetetlen, hogyan származhat kormányzati körökből ilyen jellegű információ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről