Javítja a BRFK az elrontott fideszes feljelentést

Vágólapra másolva!
Nemsokára kész a feljelentés-kiegészítés a kordonbontó fideszes politikusok ellen - közölte a rendőrség. Erre azért van szükség, mert bár ígéretéhez híven hétfőn feljelentést tettek a kordonbontók ellen, a bíróság mégsem tudta elbírálni a beadványt, mert a rendőrök rosszul határozták meg az elkövetőket.
Vágólapra másolva!

A feljelentés kijavításáról Tóth Gábor ezredes, a budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese nyilatkozott. "A hétfői feljelentésben leírtuk, hogy pénteken délelőtt mi történt, mi volt a történeti tényállás, és mi pontosan leírtuk azt is, hogy mi a BRFK jogi álláspontja, mi az a szabálysértési tényállás, ami a mi jogértelmezésünk szerint megvalósult" - fogalmazott az alezredes, aki magyarázni kényszerült az elhibázott feljelentést.

Hétfőn ugyanis azt közölte a Fővárosi Bíróság: nem tudják elbírálni a feljelentést, mert nincs benne pontosan megjelölve a feljelentettek köre és a tényállás. A bíróság szerint a rendőrség hétfőn rendzavarás miatt Orbán Viktor Fidesz-elnök és több fideszes vezető politikus, valamint a kordonbontásban aktívan résztvevő képviselőtársaikkal szemben tett feljelentést. Azt azonban a bíróságon mégis ismeretlen tettes ellen kellett lajstromozni, mert a feljelentés a megjelölt személyek adatait nem tartalmazta, illetve a többi résztvevő személye nem volt beazonosítható.

Ezzel kapcsolatban Tóth Gábor azt nyilatkozta: a fővárosi főügyészséggel egyeztettek a feljelentésről, és a szervezet "osztotta a BRFK jogi álláspontját". "A feljelentésben nagyon sok képviselőt személy szerint megjelöltünk, hiszen azt gondolom, Magyarországon az ott látható országgyűlési képviselők nem mondhatók ismeretlen személynek" - mondta az alezredes. Emellett tévéfelvételeket is mellékeltek, hogy azonosítani lehessen a képviselőket - magyarázta.

"Meg fogjuk állapítani a képviselők személyes adatait. Bár meggyőződéssel mondom, hogy Magyarországon az állampolgárok számára azok a személyek nem ismeretlen személyek" - fogalmazott Tóth Gábor.

A Fidesz-frakció tagjai péntek délelőtt bontották el az Országgyűlés épülete körüli kordont. Az akciót a rendőrök nem akadályozták meg. Jármy Tibor, a BRFK szóvivője péntek délután közölte: a rendőrség az ügyészséggel való egyeztetés után úgy döntött, rendzavarás szabálysértése miatt feljelentést tesz azok ellen, akik részt vettek a kordon bontásában. Ez akár 150 ezer forintos pénzbírsággal is sújtható - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről