Elszakadt a biztonsági öv a hullámvasúton San Diegóban, egy kislány fejjel lefelé lógott - videó

Vágólapra másolva!
Egy arizonai anya-lánya duó számára rémisztő fordulatot vett egy szórakoztató nap a SeaWorld San Diegóban. Úgy döntöttek, hogy július 9-i kirándulásuk során felszállnak a hullámvasútra a vidámparkban. Az interneten megosztott videón látható, hogy amikor a hullámvasút az első fejjel lefelé részhez ért, a kislány biztonsági öve elszakadt és előtte lógott. Az édesanyja sokkot kapott.
Vágólapra másolva!

A kislány édesanyja így mesélt a történtekről:

A lányom sikítani kezdett, mert a szíj az arca előtt lógott, miközben fejjel lefelé lógtunk. Ekkor megragadtam a hevedert, rögzítettem, és kapaszkodtam belé, miközben mindketten sikoltoztunk, amíg az utazás véget nem ért

- mondta Higgins. 

Higgins azt mondta, hogy miután vége lett a körnek, elmondta az üzemeltetőnek, hogy mi történt, de az alkalmazott nem vette komolyan az aggodalmát. Azt mondták neki, hogy olvassa el a felvonó előtt kifüggesztett nyilatkozatokat. 

Az egyik pontban ezt írták:

Kapaszkodjon erősen és maradjon ülve, a biztonsági övet rögzítse. 

A másik bekezdés arról szólt, hogy a pántok kizárólag a kényelmet szolgálják. Az aggódó anya elmondta, hogy a SeaWorld személyzetével folytatott huzavona után a biztonságiak kikísérték őt és a családját a területről.

Ez súlyos gondatlanság volt a SeaWorld részéről. Nem tudok megnyugodni, mert tudom, hogy ez mással is megtörténhet

- állította Higgins. 

Az anya a közösségi médiában osztotta meg az unokahúga által készített videót, amely azt a pillanatot mutatja, amikor a szíj elszakad. A videót 8,5 millióan látták.

Higgins elmondta, hogy az incidenst követően ingyenes belépőket ajánlottak nekik, valamint az eredetileg megvásárolt jegyek árának visszatérítését. A kaliforniai munkavédelmi és egészségügyi hivatal vizsgálja az esetet.

A SeaWord szóvivője azt mondta, hogy nagyon komolyan veszik a biztonságot. Hozzátette:

Minden hullámvasutat és attrakciót a vonatkozó szabványnak és a gyártó előírásainak megfelelően terveznek, üzemeltetnek és ellenőriznek naponta. A biztonsági öv, amelyre ez a család hivatkozik, egy úgynevezett kényelmi pánt, amely kizárólag a vendégek kényelmét szolgálja.

A SeaWorld elmagyarázta, hogy a keresztpánt és a lábtartó rúd az az eszköz a hullámvasúton, ami a biztonságot szolgálja, és ezek az eszközök biztonságosan rögzítették a kislányt - írja a Fox.

Elmondták, hogy a hullámvasút bejáratánál jelzi a tábla, hogy az említett pánt csak kényelmi funkciót lát el. 

@beautiful_by_salina @SeaWorld San Diego Electric Eel rollercoaster MALFUNCTIONS with video footage! SeaWorld handles situation by ultimately having us escorted off property be security! #bebetterseaworld #seaworld #seaworldorlando #seaworldsandiego #seaworldsucks #seaworldsanantonio #seaworldparks #seaworldelectriceel #seaworldelectric #seaworldelectricoceanconcertseries #rollercoster #electriceel #electriceelseaworldsandiego #seaworldmanta #seaworldemperor #seaworldemployees #sandiego #arcticrescue #themepark #rollercoastertiktok #rollercoasterchallenge #rollercoasterenthusiast #rollercoasterride #osha #california #losangeles #arizona #tucson #rollercoasterfail #badmanagement #jeffstein #seaworldcares #ride #rider #thrill #thrillseeker #themeparktiktok #themeparkrides #disneyparks @SeaWorld @cbsnews @CBS @ABC 10News San Diego @San Diego News @NBC San Diego @Visit San Diego @Local.SanDiego Adventures @San Diego PD @SeaWorldSATX @SeaWorld Orlando, FL @Sea World Resort @SeaWorld! USA @SeaWorldVideos 🐳 @Sea World Australia @Roller Coasters Today @RCT @Rollercoastercontent @rollercoasterthrills @rollercoasteraddict🤷🏼‍♀️ @Local Busch Gardens Lover FLO. @Busch Gardens Williamsburg @Busch Gardens Tampa @Busch Gardens Thrills @busch gardens fan #buschgardens ♬ original sound - Beautiful_by_Salina

Incidensek a vidámparkban

A múlt hónapban arról is írtunk, hogy emberek maradtak fejjel lefelé lógva egy oregoni vidámparkban az egyik játék műszaki meghibásodása miatt.

Óriási pánik tört ki egy floridai vidámparkban is tavaly, miután egy utasokkal teli körhinta hirtelen megállt. A kocsik elkezdtek ide-oda mozogni, emiatt néhány utas fejjel lefelé lógott.

Tavaly arról is írtunk, hogy gyerekek zuhantak ki egy vidámparki játékból Angliában. Két gyerek került kórházba, miután megsérültek az epsomi vásárban felállított pörgő-forgó vidámparki játékon.

Meghalt egy brit vidámparkban dolgozó férfi, miután súlyos fejsérülést szenvedett a hullámvasút tesztelése közben. A rendőrségi nyomozás megállapította, hogy nem történt bűncselekmény.

A Disney World nem csak a felszabadult szórakozás, móka és kacagás helyszíne: tavaly május 15-én véres verekedés tört ki két család közt, egészen banális ok miatt. Az Orange megyei rendőrség a sajtó megkeresésére közölte, hogy a konfliktus abból adódott, hogy az egyik család a tábla előtt állt, amikor egy másik család fotót akart készíteni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről