Vágólapra másolva!
Fokozott a rendőri jelenlét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Köröm községben, egy helybéli férfi autójával egy ugyancsak helybéli kerékpárost gázolt halálra szombaton este. A 24 éves autós csak késő vette észre az úton kivilágítatlanul közlekedő kerékpárosokat, a két biciklis közül egyikük az árokba ugrott, a másik 41 éves férfit azonban elgázolta.
Vágólapra másolva!

A megerősített rendőri jelenlétet az tette szükségessé, hogy az áldozat rokonai fenyegetően léptek fel a gépkocsi vezetőjével szemben. Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy nincs lincshangulat Körömben, a tavaly októberben Olaszliszkán történtekkel semmiféle párhuzamot nem lehet vonni. Az RTL Klub Híradójában azonban az elgázolt férfi hozzátartozói megtorlást emlegettek.

Tavaly októberben a feldühödött hozzátartozók két gyermeke szeme láttára vertek agyon egy középkorú tanárembert, mert az gépkocsijával elsodort egy kislányt a szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban. A kislánynak az ijedtségen kívül semmi baja nem esett.

A rendőrségi szóvivő szerint megelőzési jelleggel, a nyugalom fenntartása miatt rendelték el a fokozott jelenlétet a faluban. A megerősített jelenlétet mindaddig fenntartják, amíg azt indokoltnak találják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!