A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

TÁRKI: Továbbra is vezet a Fidesz

Vágólapra másolva!
A TÁRKI legfrissebb felmérése szerint még mindig többségben vannak a Fidesz-szimpatizánsok a szocialistákat támogatókkal szemben. Március óta nem változott lényegében sem a kis, sem a nagy pártok támogatottsága.
Vágólapra másolva!

A Fidesz megőrizte nagyobb támogatottságát az MSZP-vel szemben - olvasható a TÁRKI közvélemény-kutató cég legfrissebb, májusi felmérésében. Az ellenzéki párt 12 százalékponttal vezet a nagyobbik kormánypárt ellenében az összes választó és 17 százalékponttal a biztos szavazó pártválasztók között. A kutatás eredményeit összevetve a márciusi felmérés eredményével megállapítható, hogy az MSZP és a Fidesz támogatottsága sem a teljes népesség körében, sem a pártválasztók, sem pedig a biztos szavazó pártválasztók körében nem változott - írták a közleményben.

A februári 20 százalékhoz és a márciusi 19 százalékhoz képest az MSZP-re májusban az összes választó 19 százaléka szavazna, míg a Fideszre ebben a hónapban 31 százalékuk voksolna. Az ellenzéki pártra februárban az összes választó 26, márciusban 30 százaléka szavazott volna.

A biztos szavazó pártválasztók csoportján belül a Fidesz támogatottsága a márciusi 52 százalék után májusban 51 százalékon áll, míg a szocialista párté ebben a hónapban 34 százalék. A nagyobbik kormánypárt támogatottsága ezen a csoporton belül februárban 37, márciusban 34 százalék volt.

A TÁRKI szerint a kisebb pártok támogatottságában nem történt lényegi változás a márciusban mért adatokhoz képest. Az MDF támogatottsága a pártválasztók körében 8 százalék, a biztos szavazók esetében pedig 7 százalék. Az SZDSZ támogatottsága az elmúlt hónapok eredményeihez hasonlóan továbbra is alacsony mind a teljes lakosság, mind a biztos szavazók körében, 3-3 százalék. A lakosság választásokon való részvételi hajlandósága az elmúlt három hónapban nem változott. Ha most vasárnap lenne a választás, a szavazásra jogosultak 54 százaléka venne részt azon biztosan.

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet május 18-án közzétett felmérése más eredményre jutott. Aszerint a Fideszt támogatók aránya a teljes népességben 41-ről 37 százalékra csökkent, miközben az MSZP támogatottsága nem változott. A Századvég és a Forsense május elején végzett közvélemény kutatása viszont a TÁRKI-hoz hasonlóan azt mutatta, hogy nem változott jelentősen a két nagy párt támogatottsága. A Szonda Ipsos közvélemény-kutató cég a hónap elején még nagy Fidesz-előnyt mutatott ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!