Elszámolási vita lehet az őszödi gyilkosság mögött

Vágólapra másolva!
Egy férfi meghalt, egy nő pedig súlyosan megsérült egy Balatonőszödön kitört lövöldözésben. A támadás oka a helyiek szerint a féltékenység volt - értesült az MTI. A sérült és a feltételezett elkövető is német, az áldozat pedig papírjai alapján horvát. A rendőrség nem erősítette meg, hogy valóban lőfegyverrel követték el a bűncselekményt.
Vágólapra másolva!

Fél tíz körül kértek segítséget az őszödi polgármesteri hivatal épülete elől - mondta az [origo]-nak Bíró Gábor, a Somogy megyei rendőrség sajtóreferense. Az épülethez ekkor érkezett egy német rendszámú autó, a benne ülők segítséget kértek. A mentőket és a rendőrséget az önkormányzat egyik dolgozója hívta. Mire azonban a mentők odaérkeztek, a férfi már halott volt, a nő pedig súlyosan megsérült.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: a sebesült nőt mentőhelikopterrel szállították a székesfehérvári kórházba, és másfél órás műtét után túljutott az életveszélyen. A sebesült nő német állampolgár, az elhunyt férfiról pedig papírjai átvizsgálása után kiderült, hogy horvát. A történtek során az elkövető is megsérült - közölte a rendőrség. Az ötvenkét éves férfit a siófoki kórházban ápolják, és dulakodásból származó sérülései vannak, többek között végtagtörése - írja az MTI kórházi forrásokra hivatkozva.

A rendőrség annyit tud, hogy a polgármesteri hivataltól több kilométerre, egy tanyán történt a bűncselekmény. A feltételezett elkövető, akit azóta elfogtak, valamilyen tárggyal vagy fegyverrel sebesítette meg a házaspárt. "Hogy lőfegyver volt-e ez, vagy háztartási eszköz, azt a későbbi vizsgálat fogja kideríteni" - mondta a sajtóreferens. A sajtóreferens közölte: az eddigi adatok alapján "elszámolási vita" lehetett a háttérben.

Az őszödiek szerint viszont a féltékenység lehet a történtek oka. Az MTI tudósítója több balatonőszödi lakostól úgy tudja, hogy a tanya, ahol a lövöldözés történt, az elfogott feltételezett tettesé. A helyiek arról számoltak be, hogy a megsebesült nő korábban együtt élt a tanya tulajdonosával, de elhagyta annak a férfinak a kedvéért, aki meghalt a lövöldözésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!