A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Eljárás indult a rendőrökkel barátkozó kamaszok ellen

Vágólapra másolva!
Eljárás indult három Angyalföldön csellengő fiatal ellen, akiknél kábítószergyanús anyagokat találtak. A rendőrség egy új gyermekvédelmi-bűnmegelőzési programnak köszönhetően szerzett tudomást a szerekről. A rendőrök eredetileg azért elegyedtek szóba a fiatalokkal, hogy bűnmegelőzési tanácsokkal lássák el őket, és csökkentsék a rendőrséghez kötődő negatív sztereotípiákat.
Vágólapra másolva!

"Fontos vagy" - ezen a néven fut a rendőrség és a gyermekvédelem új, közös programja, amelynek során a bűnmegelőzési szolgálat munkatársai esténként az aluljárókat járják, és tanácsokkal látják el a csellengő fiatalokat, megpróbálják rebeszélni őket, hogy térjenek vissza nevelőszüleikhez.

A cél a rendőrséghez kötődő negatív sztereotípiák lebontása, a bizalom kialakulása - mondta az [origo]-nak a programról a fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (TEGYESZ) igazgatóhelyettese, Radoszáv Miklós.

A múlt héten a rendőrök a program keretében szóba elegyedtek egy csapat fiatallal Angyalföldön, akik beismerték, hogy drogot fogyasztanak. A helyszínen találtak is hármójuknál kábítószergyanús növényi anyagot és tablettákat. "Az akciónak máris van eredménye" - tudósított az esetről a rendőrség honlapján múlt pénteken.

A programban részt vevő Dombi Sándor bűnmegelőzési szakértőtől megtudtuk, hogy a kerületi rendőrkapitányság nyomozó részlege megindította az eljárást a fiatalok ellen. "A fiatal igazságérzete is azt sugallhatja, hogy ha valaki bűncselekményt követ el, akkor azért az nincs egészen rendben. Van, amikor a szülő is szigorúbb a gyerekével" - magyarázta Dombi a helyzetet.

A TEGYESZ igazgatóhelyettese szerint sem kifogásolható, hogy a rendőrök - akik eredetileg bizalomépítő beszélgetés kedvéért álltak szóba a fiatalokkal - feljelentést tettek, ugyanis előfordulhat olyan eset, amikor a rendőröknek kötelessége lépni. "A program is abban kompetens, hogy hol húzódik a határ a rendes élet és a bűn között, ezt világossá kell tenni a gyerekek számára" - jegyezte meg Radoszáv Miklós.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!