Medián: A szavazók ötöde voksolna új pártra

Vágólapra másolva!
A magyarok kevéssé nyitottak az esetlegesen alakuló új politikai pártok felé - írta a Medián eredményeire hivatkozva a szerdai Népszabadság. A reprezentatív felmérés szerint csak a megkérdezettek 22 százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy új formációra szavazzon a következő választáson.
Vágólapra másolva!

A szavazók 27 százaléka szerint lenne szükség Magyarországon új pártokra - derült ki a Medián felméréséből, melyet a Népszabadság ismertetett szerdai számában. A megkérdezettek 22 százaléka, azaz alig több mint egyötöde tartotta elképzelhetőnek, hogy a következő választáson voksát egy újonnan alakult pártra adja.

Azok a szavazók, akik nem kötődnek egyik már meglévő párthoz sem, nem voltak nyitottabbak az átlagnál az új pártok irányában, akik pedig mégis, azok sem tudták megmondani, milyen legyen az új formáció, amit támogatnának. A Medián szerint ha létrejönne új párt, az főként a már meglévő szervezetek szavazóit csábítaná át.

A kelet-közép-európai országok lakói közül a magyarok kötődnek leginkább a pártjaikhoz, ezzel magyarázható, hogy nem sokan nyitottak az új formációkra - írta a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről