A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Visszatáncolhat az MSZP a biztosítási reformtól

Vágólapra másolva!
A Népszabadság úgy tudja, a szocialisták komolyan fontolóra vették, hogy nem várnak meg még egy népszavazást, inkább visszavonják, vagy jelentősen átalakítják a februárban elfogadott egészségbiztosítási törvényt. Az MSZP-ben úgy ötletelnek, megmaradnának a pénztárak, de nem kapna helyet bennük a magántőke. A javaslatot még el kell fogadtatni aaz SZDSZ-szel is, akiknek valószínűleg tárcacserét ajánlanak.
Vágólapra másolva!

Magas szintű politikai egyeztetések zajlanak a koalícióban arról, hogy hogy miként lehetne módosítani a februárban elfogadott egészségbizosítási törvényt - írja a Népszabadság. A lap szerint a MSZP-frakcióban többségbe került az a vélemény, hogy vagy vissza kell vonni a több pénztáras rendszerről szóló törvényt, vagy jelentősen át kell alakítani.

A Népszabadság úgy tudja, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is komolyan mérlegeli a módosítás lehetőségét. Elképzelhető, hogy megtartanák a törvény által létrehozott, területi alapon működő pénztárakat, de azok száz százalékban állami tulajdonban maradnának.

Bár Horváth Ágnes egészségügyi miniszter határozottan állította, hogy nem vonják vissza az egészségbiztosítási törvényt, a szintén SZDSZ-es Béki Gabriella szerint a szabad demokraták sem tehetnek úgy, mintha semmi nem történt volna. A képviselő azt mondta, beszélni kell a törvényről.

A szocialista frakcióban felmerült az is, hogy esetleg tárcacserével szerelnék le az egészségügyi reformot szívügyének tekintő SZDSZ-t. E szerint a forgatókönyv szerint Horváth távozna, helyét pedig egy MSZP-s miniszter venné át. A szabad demokratáknak cserébe egy másik tárcát ajánlanának fel.

Orbán Viktor Fidesz-elnök már a múlt héten bejelentette, pártja törvényjavaslatot nyújt be, amellyel hatályon kívül helyeznék az egészségbiztosítási törvényt. Orbán szerint ősszel valószínűleg népszavazást tartanak a kérdésben, "így be kell látni, hogy felesleges még egyszer bekövetkeznie mindannak, ami március 9-ei népszavazáson történt".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!