Szavaztak a fővárosban a szabálytalankodó kórházról

Vágólapra másolva!
Elfogadta a Schöpf-Merei kórházról készült revizori jelentést a Fővárosi közgyűlés pénzügyi bizottsága. A jelentés szerint sorozatosan történtek szabálytalanságok a kórházban.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés pénzügyi bizottsága - a kormánypártok támogató és az ellenzék elutasító szavazataival - elfogadta a Schöpf-Merei Kórházban végzett revizori vizsgálatról szóló jelentést. A vizsgálat 2005 januárjáig visszamenőleg szabálytalanságok sorozatát tárta fel. Eszerint például jogosulatlanul használták az eszközöket, az épületeket, és szabálytalanságok történtek a végkielégítések és a felmentések körül is.

Surányiné Tóth Margit, a főpolgármesteri hivatal illetékes ügyosztályvezetője szerint az egyik legnagyobb problémát a tavaly áprilisi intézmény-átalakítással összefüggő döntések jelentették. Ekkor a vezetés felmondott minden dolgozónak. A felmentések szabálytalanok és túl magas összegűek voltak.

Kifogásolták a revizorok a kht. ügyvezető igazgatójának prémiumait is. Veszteséges működésnél ez ugyanis nem járt volna. 2006-ban mégis több mint ötmillió forintot, 2007-ben pedig több mint hétmillió forintot fizettek részére. Aggályosnak találták az ügyvezető részére két évre lízingelt Volvo S 60-as gépkocsi-szerződést is. A revizori jelentést korábban tudomásul vette az önkormányzat egészségügyi bizottsága is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!