Ezzel helyettesíthetjük a napraforgóolajat

olaj, olívaolaj, napraforgóolaj, főzés, gasztro
Vágólapra másolva!
A klímaváltozás következtében egyre nagyobb a szárazság mindenütt, ezért több ételekhez használt alapanyag is veszélybe kerülhet, úgy tűnik a napraforgóolaj sem ússza meg, helyette pedig az algaolajat ajánlják a szakértők.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Algae Cooking Club felfedezte, hogy a mikroalgák kiváló minőségű étolajok tiszta forrását képezhetik, sőt étrendi hatásuk kedvezőbb a hagyományos növényi olajokénál. Az algaolaj előállítása ráadásul kevesebb károsanyag-kibocsátással is jár - számolt be a Mindmegette.

Úgy tudják, hogy az algaolajat az Egyesült Államokban több helyen már értékesítik, és a várakozások szerint

hamarosan az élelmiszer- és a vendéglátóiparban is teret hódíthat. 

Az algaolaj gyártásához mikroalgákat használnak, amiket cukorral táplálnak és ez néhány nap alatt olajsavban gazdag olajat eredményez.

olaj, olívaolaj, napraforgóolaj, főzés, gasztro
Fotó: AFP/Francesco Balladore

A legtöbb ételhez használunk olajat, amit általában egy műanyag palackból öntünk ki. Emiatt előfordul, hogy meglódul az olaj, túlcsordul az edényen és beteríti a konyhát. Emellett pedig ha túl sok olajat öntünk egy ételhez, annak émelyítő zsíros íze lesz. Ezért egy influenszer elárulta, mit tegyünk, hogy megfelelő mennyiségű olaj kerüljön az ételbe.

Amikor olajat vásárolunk, akkor a legtöbb esetben a kupak alatt egy műanyag húzófül is van rajta. Sokan azt gondolják, hogy ez azért van az üveg szájánál, mert az tartja frissen az olajat. Azonban ez nem így van. Annak a levehető műanyag darabnak igen fontos funkciója van. 

A húzófül valójában arra szolgál, hogy megkönnyítse az olaj kiöntését, derült ki a cookistwow videójából, amit az Instagram oldalára töltött fel. 

Ha azt a húzófület használjuk, akkor az jóval könnyebbé teszi a főzést. Nem kell mást tennünk hozzá, csak le kell húzni a fület teljesen, majd fordítva visszarakni a palack szájához. Ez a trükk szabályozza a kiöntött olaj mennyiségét. 

A videót eddig több mint 4 ezren nézték meg és a kommentelők oda voltak ezért a trükkért. - írja a DailyStar.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!