Tárki: Nem változott a pártok megítélése

Vágólapra másolva!
Márciusban nem változott a pártok támogatása - derül ki a Tárki felméréséből, amelyet már a népszavazás után készített ezer ember megkérdezésével. A közvélemény-kutatás szerint a Fidesz támogatottsága továbbra is 37 százalékos. Az MSZP táborába a megkérdezettek 13 százaléka tartozik.
Vágólapra másolva!

A százalékokban csak nagyon kis elmozdulás figyelhető meg. A Fidesz 37 százaléka a februári eredménynél két százalékkal kevesebb, a januárinál hárommal több. Az MSZP két százalékkal alacsonyabb eredményt ért el, mint egy hónappal ezelőtt. A pártválasztók körében 42, míg a biztos szavazó pártválasztók körében 49 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. A biztos szavazók körében a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága jelenleg 69 százalékon áll, míg a szocialistáké csak 20 százalék.

Az SZDSZ támogatottsága a teljes felnőtt lakosság és a biztosan szavazó pártválasztók körében két, a pártválasztók esetében három százalék, míg az MDF tábora a teljes lakosságon belül három, a pártválasztók körében hat, a biztos szavazó pártválasztók között öt százalékos a Tárki adatsora szerint. Egy "most vasárnapi választáson" a szavazók 57 százaléka venne részt biztosan. Ez az érték januárban 48, februárban 54 százalék volt - derült ki a közvélemény-kutató intézet felméréséből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!