A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Iskolafelújítási programot hirdethet Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Az eredetileg tervezettnél negyven százalékkal több pénzt biztosítana a kormány az iskolák felújítására, a döntést várhatóan jövő héten jelenti be Gyurcsány Ferenc - tudta meg a Népszabadság. A vártnál több jó pályázat érkezett ugyanis az iskoláktól, bár akadtak olyan intézmények is, amelyek valótlan adatokkal próbáltak pénzhez jutni.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt húsz év legjelentősebb iskolafelújítási programját jelenti be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök várhatóan a jövő héten - írja keddi számában a Népszabadság. A lap értesülései szerint a kormány az Új Magyarország fejlesztési terv (ÚMFT) keretében mintegy negyven százalékkal emelné meg az iskolák felújítására szánt, év elején meghirdetett keretösszeget. A döntés hátterében azt áll, hogy az intézményektől beérkezett, több mint 1400 pályázatból 1100-nál több megfelel a formai követelménynek, és több száz iskolát találtak oktatásszakmai szempontból is támogatásra érdemesnek a szigorú elbírálás során.

Az elbírálási folyamat hónapokkal tovább tartott az eredetileg tervezettnél, mert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ki akarta zárni a visszaéléseket. Akadtak ugyanis olyan iskolák, amelyek hamis adatokkal próbáltak pályázati pénzhez jutni, így például beadványukban azt állították, hogy 15 éve semmilyen felújítás nem volt náluk, vagy egy teljesen felújított épületből akarták átköltöztetni az iskolát egy használaton kívüli laktanyába.

A lapnak nyilatkozó fejlesztéspolitikai szakértők szerint azonban nem feltétlenül azok jutnak először fejlesztési forráshoz, ahol arra a legnagyobb szükség van, inkább azok az iskolák, amelyek professzionális pályázati anyagot készítettek. Ezért második körben gondolni kell majd azokra az intézményekre is, akik most lemaradtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!