Meghalt a lezuhant mentőhelikopter pilótája

Vágólapra másolva!
Vasárnap éjjel a kórházban elhunyt annak a mentőhelikopternek a pilótája, amely múlt csütörtökön zuhant le Pest megyében. A balesetnek - a helyszínen elhunyt ápolóval együtt - így már két halálos áldozata van. Az egészségügyi tárca hétfőn délutánra ígért választ azokra a panaszokra, amelyeket légimentők fogalmaztak meg a balesetet követően.
Vágólapra másolva!

Meghalt a múlt csütörtökön lezuhant mentőhelikopter pilótája - olvasható a légimentők honlapján. Hatala János, a balesetet szenvedett gép pilótája, aki egyben az OMSZ Légimentő Kht. főpilótája is volt, vasárnap éjjel hunyt el a kórházban.

A helikopter csütörtökön zuhant le, miután leállt mindkét hajtóműve. A gép 300 méteres magasságból esett le egy learatott gabonatáblára. A baleset körülményeit nemzetközi bizottság vizsgálja. A mentőhelikopter Paksról Budapestre tartott egy kétéves égési sérült kisfiúval és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal.

A balesetben helikopteren dolgozó mentőápoló - Sörös Milos - a helyszínen életét vesztette, a pilóta életveszélyes állapotban került kórházba. Több műtétet is végrehajtottak rajta. Sárváry András, a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központjának szakmai igazgatója szerint a pilóta több olyan súlyos sérülést szenvedett, ami miatt kevés esélye volt a túlélésre. A kórház dolgozói minden erőfeszítésük ellenére nem tudták megmenteni az életét.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője közleményben tudatta: a pilótát az Országos Mentőszolgálat és a Légimentő Kht. saját halottjának tekinti.

Az anya és a mentőorvos állapotát pénteken stabilnak mondták. A kisfiú a balesetben nem szenvedett további sérüléseket.

A légimentők Sörös Milos halálával kapcsolatban honlapjukra feltett megemlékező bejegyzésükben "gyalázatos körülményekről" számoltak be; "... ha beszakadt a beton, ha befagyott az üveg, ha csöpögött a tankoló kocsiból a keró, akkor is repültünk, mentettünk, mert ez az életünk" - írták.

A légimentőknél az [origo]-nak nem kommentálták a bejegyzést, csak annyit közöltek, ezek nem új fejlemények, már két éve kommunikálják a nehéz körülményeket. Az ügyben megkerestük az Egészségügyi Minisztériumot is, hétfőn kora délutánra ígértek választ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!