A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Pótlékokkal motiválná a katonákat Szekeres

Vágólapra másolva!
Különféle juttatásokkal motiválná a szerződéses katonákat a honvédelmi tárca: támogatnák a nyelvtanulásukat, a jogosítványszerzést, és megemelnék a külföldön szolgálók pótlékát. Szekeres Imre honvédelmi miniszter szerint havonta akár 80 ezer forintos lakhatási támogatás is járna a katonákat, akik viszont nem bonthatnák fel idő előtt a szerződésüket.
Vágólapra másolva!

Több juttatásuk és kötelezettségük lesz a szerződéses katonáknak a jövőben - mondta szerdán Szekeres Imre honvédelmi miniszter. A szerződéses katonák számára ingyenes képzéseket biztosítanak majd, így gépkocsivezetést, nyelvtanulást, a külföldi békefenntartásban részt vevők pótlékát pedig tíz százalékkal megemelnék.

A miniszter tervei között szerepel az is, hogy a jövőben nem csak a hivatásos tisztek és tiszthelyettesek kaphatnak majd lakhatási támogatást, hanem a szerződéses katonák is, ennek összege Szekeres szerint elérheti a havi 80 ezer forintot. A későbbiekben pedig már a szerződéses katonák egyetemi tanulmányait is támogatnák. A juttatások emeléséről készült egy tizenöt pontból álló program, amely január 1-én indul. A programban olyan intézkedések is szerepelnek majd, amelyek nem csak anyagilag motiválja majd a katonákat.

Szekeres szerint arra szeretnék ösztönözni a szerződéses katonákat, hogy adott idő után végezzék el a tiszthelyettesi tanfolyamot és legyenek hivatásos katonák. Mint mondta, jelenleg a szerződéses katonák gyakorlatilag következmények nélkül bonthatják fel szerződésüket a honvédséggel, ezen szeretnének változtatni. Ezért azt tervezik, hogy ha valaki idő előtt megszakítja szerződését, akkor vissza kell fizetnie a kapott juttatásait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!