A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Két évet kapott a szomszédjára rálövő férfi

Vágólapra másolva!
Egy átalakított légpuskával rálőtt szomszédjára, ezzel életveszélyes sérülést okozott az az 52 esztendős ópusztaszeri férfi, akit jogerősen két év négy hónap börtönbüntetéssel sújtott a bíróság pénteken.
Vágólapra másolva!

Pénteken a Szegedi Ítélőtábla foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésért, valamint lőfegyverrel való visszaélés miatt két év négy hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki még 2006-ban rálőtt szomszédjára. A mezőgazdasági őstermelőként dolgozó vádlott tanyáján iszogatott szomszédjával, a későbbi sértettel. Délutánra leittasodtak, ekkor jelent meg a tanyán a szomszéd élettársa azért, hogy a férfit hazavigye.

Szóváltás alakult ki köztük, és a házigazda a veszekedés közben magához vett egy illegálisan lőfegyverré átalakított légpuskát. A fegyvert a sértettre és annak élettársára fogta, majd felszólította őket, hogy hagyják el a tanyáját.

Az élettársak elindultak, ám ő utánuk ment, és az ajtóban állva a férfit megállásra szólította fel, majd közelről meglőtte a szomszédját. A férfi súlyos hasi lövést kapott, orvosi beavatkozás nélkül nagy valószínűséggel meghalt volna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!