A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Leveszik a polcról a hamisított mézet

Vágólapra másolva!
Hamisított, répacukorral jócskán feldúsított mézet árult az egyik hazai hipermarketlánc. A Szlovákiából származó virágmézben a répacukor koncentrációja a megengedett kétszerese - írja a Magyar Nemzet saját megrendelésre készült laboreredményekre hivatkozva. A nagyáruházlánc polcairól csütörtöktől lekerül a hamisított méz.
Vágólapra másolva!

Répacukorral dúsított hamisított mézet árult az egyik hazai nagyáruházlánc, a mézben dupla annyi a répacukor, mint amennyit a Magyar Élelmiszerkönyv engedélyez - írja a Magyar Nemzet egy általa megbízott laboratórium eredményeire alapozva. A Wessling Hungary Kft. Élelmiszervizsgáló Laboratórium az egyik nagy hipermarketlánc üzleteiben kapható virágmézet vizsgálta a lap megbízásából.

A vizsgálat a virágmézben 9,5 százalék szacharózta - vagyis répacukrot - talált, ami csaknem duplája a Magyar Élelmiszerkönyv áltral előírt maximális 5 százaléknak, ezért a mézről bebizonyosodott, hogy hamisítvány - írja a lap. A hipermarketek polcain szerdán még megtalálható volt a méz, csütörtökön azonban már nem lesz kapható.

A méz a Magyar Nemzet szerint Szlovákiából származik, olyan üvegekbe csomagolták, amelyeken nem látható bonttlanságot tanúsító zárszalag vagy műanyag gyűrű. Ezt a lapnak elismerte a hipermarketlánc, de az ezzel kapcsolatos összes felelősséget a gyártó cégre hárította.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!