A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ketten meghaltak a gödöllői vonatbalesetben

Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak a Gödöllő és Isaszeg közötti vasúti átjárónál, ahol a személyvonat egy személygépkocsival ütközött. A baleset miatt a Budapest-Hatvan vonalon délig nem jártak a vonatok, de estig késésekre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Egy 42 éves budapesti férfi és egy 8 év körüli kislány meghalt a Gödöllő és Isaszeg közötti vasúti átjárónál, amikor személygépkocsival összeütköztek a Budapestről Hatvan felé közlekedő személyvonattal - tájékoztatta kedden az MTI-t Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A helyszínelés jelenleg is tart, a vonat alá gyűrt autót kiszabadították. A gödöllői rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálatot indított az ügyben.

Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke közölte, hogy a Budapest-Hatvan vonalon 11 óra 40 percig szünetelt a vonatközlekedés, majd egy vágányon megindult a forgalom. Délutáni még egy megrongálódott oszlopot is helyre kell állítani, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani kedden az esti órákig: a Budapest-Gödöllő közötti elővárosi vonatok kimaradnak a menetrendből, helyettük a távolsági vonatokat ezen az elővárosi szakaszon megállítják. Az erre utazóknak késésekre kell számítaniuk.

A műszaki mentés után egy felsővezetéket tartó oszlopot is helyre kell állítani, ez alatt a munkálat alatt azonban már egy vágányon lesz közlekedés. A MÁV szerint az érintett vasútállomásokon nem jelezték a fénysorompó meghibásodását, a helyszínen azonban tovább vizsgálják, hogy a szerkezet, illetve a félsorompó működött-e.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!