Mégse bombát találtak, újraindult a forgalom az M7-esen

Vágólapra másolva!
Újraindulhatott a forgalom az M7-es autópálya Siófokot elkerülő szakaszán, miután kiderült, nem veszélyezteti második világháborús bomba az autósokat. Egy gyűrött lámpatestet véltek bombának, de a tűzszerészek hamar rájöttek, hogy nem az.
Vágólapra másolva!

Pár perces lezárás után csütörtökön 12 óra után ismét megindult a forgalom az M7-es autópályán, miután kiderült, hogy mégsem bombát találtak útépítők Siófoknál a sztrádára vezető felhajtó mellett.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t délben arról tájékoztatta, a tűzszerészek megvizsgálták az előzetesen bombának vélt tárgyat és megállapították, hogy az egy összegyűrt lámpatest.

Az [origo]-val korábban azt közölte az Útinform, hogy a második világháborús robbanószerkezetet a 65-ös főút és az M7-es autópálya új csomópontjának építésekor találták. A 60-70 centiméter hosszú és 30 centiméter széles bombának nézett tárgy miatt még 12 óra előtt zárták le az érintett szakaszt, pár percre rá azonban már meg is nyitották.

A főutat és az autópályát is teljes szélességben lezárták, a forgalmat az M7-esről a 7-es főútra, Siófokra terelték. Így Balatonszabadi és Zamárdi között át kell kelni a városon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről