A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Zavaros történettel magyarázták a fürdőtragédiát

Vágólapra másolva!
Azt hitték, saját maguk is meg tudják majd oldani a kilazult aknafedő problémáját - mondta az MTV Nap-keltében Kelecsényi Ágnes az Aquaworld marketing- és értékesítési igazgatója arról, miért nem jelezték a dolgozók a gondot. A fürdő belső vizsgálata két munkatársuk közvetlen felelősségét állapította meg a múlt heti balesetben, amelyben meghalt egy 9 éves fiú.
Vágólapra másolva!

Zavaros történetet adtak elő a szörfmedencét kezelő munkatársak - egy műszaki karbantartó és egy üzemi területen dolgozó - arról, miért nem jelezték az aknafedő problémáját az újpesti élményfürdőben - mondta az MTV Nap-keltében Kelecsényi Ágnes az Aquaworld marketing- és értékesítési igazgatója.

Kelecsényi szerint a belső vizsgálat kiderítette, a két munkatársnak meg volt hozzá a "teljes protokoll, hatáskör és kommunikációs eszközök", hogy jelezzék a gondot, de ők maguk "nem gondolták, azt hogy saját maguk saját hatáskörben nem tudják megoldani a problémát". Mindkettőjüket elbocsátották, illetve két további, közvetlenül érintett munkatárs munkaviszonyának megszüntetését is kezdeményezték a fürdőben. A belső vizsgálat anyagát átküldték a rendőrségnek (a belső vizsgálatról itt olvashat még részleteket).

Kelecsényi visszautasította egy korábbi műszaki vezető felvetését, aki azt mondta, borítékolható volt a tragédia. Szerinte az összes engedélyük rendben volt, és üzemszerűen működött minden. A cég külön biztonságtechnikai ellenőrzést végeztet a fürdőben.

Az újpesti vízipark szörfmedencéjénél csütörtökön egy 9 éves kisfiú szenvedett halálos balesetet. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. A BRFK halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, és műszaki szakértőt rendelt ki az eset kivizsgálására.

Az [origo] hétfő délelőtt számolt be arról, hogy egyik olvasója fényképfelvételeket készített arról, amint a baleset előtt órákkal elmozdul a helyéről a szörfmedence aknafedele. Az élményfürdő egyik - névtelenséget kérő - alkalmazottja szerint napok óta beszéltek róla a fürdő munkatársai, hogy rosszul volt rögzítve a fedél, aminek meg sem szabad moccannia. (Az erről szóló cikkünket itt elolvashatja.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!